O escapada cu cortul alaturi de prieteni poate fi o metoda ideala pentru a te deconecta de stresul de la munca, griji si probleme cotidiene. Dormitul (aproape) sub cerul liber, focul de tabara, prepararea hranei si conexiunea cu natura sunt experiente pe care trebuie sa le bifezi in aceasta viata. In acelasi timp poti ramane conectat doar la aspectele care conteaza cu adevarat pentru tine.

Nu trebuie neaparat sa te duci sa iti montezi cortul in prima padure care iti iese in cale. Exista numeroase camping-uri special amenajate pentru iubitorii de natura si cei care prefera sa calatoreasca cu cortul sau rulota.

In Romania sunt aproximativ 650 de camping-uri rasfirate pe tot teritoriul. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate in zone cu peisaje sublime, la mare, la munte, dar si in apropiere de marile orase.

Ce avantaje ai daca petreci un weekend cu cortul

In primul rand te vei incarca cu energie pozitiva de la natura, iar starea ta va fi mult mai buna. Vei respira un aer (mult mai) curat, vei evita poluarea, traficul, aglomeratia si zgomotele urbane. Creierul tau va simti starea de relaxare, iar tu iti vei percepe gandurile cu mai multa atentie si claritate.

Daca stilul tau de viata este unul sedentar, atunci o excursie cu cortul te va dezmorti in totalitate. A merge cu cortul nu este sinonim cu a te caza la hotel sau pensiune. Prin urmare, trebuie sa iti amenajezi cortul, sa explorezi zona, sa faci focul si sa iti prepari hrana. Relaxarea se imbina perfect cu activitatea fizica.

Conexiunea cu natura nu presupune o deconectare totala de la viata de zi cu zi. In cazul in care rezisti greu fara sa afli ce se mai intampla la stiri, ei bine, poti accesa cu usurinta programele TV online. Daca iti doresti putina muzica de fundal, ai la dispozitie o gramada de posturi TV romanesti live. Ai nevoie doar de conexiune la Internet, iar majoritatea camping-urilor ofera si aceasta facilitate.

Lista cu lucruri necesare pentru campare
– cort;
– cuie;
– saltea;
– pompa;
– sac de dormit;
– perna;
– patura;
– masă si scaune pliabile;
– termos;
– hrana;
– instrumente pentru prepararea hranei
– bricheta;
– acumulatori;
– trusa de prim ajutor;
– produse de igiena persoanala;
– carti de joc;
– jocuri de societate
– minge;
– aparat foto;
– telefon/ tableta – in cazul in care nu vrei sa ratezi vreun program TV.

In cele ce urmeaza iti prezentam 3 locuri de campare din Romania. Sfatul nostru este sa explorezi si sa descoperi cat mai multe astfel de locatii si sa te bucuri de fiecare experienta.

Vama Veche, judetul Constanta

A merge la mare cu cortul poate fi o idee grozava, iar Vama Veche ofera mai multe alternative de campare. Turistii isi pot petrece noptile fie la cort, fie pe plaja. Camping-urile sunt doatate cu apa curenta, energie electrica, toalete, bucatarie si Wi-Fi. Tariful porneste de la 20 de lei pe noapte de persoana si 30 de lei pentru turistii care vin cu rulota.

Cheia, judetul Alba

Muntii Apuseni au fost si vor fi mereu o destinatie atractiva din toate punctele de vedere. Camping-ul din Cheia ofera o priveliste sublima catre Piscul Vulturului. Este situat la doar 33 de kilometri de Alba-Iulia, iar preturile pornesc de la 5 lei de persoana pentru cort. Pentru a inchiria o casuta moteasca acoperita cu paie, pretul este de 240 de lei.

Cernica, Ilfov

Este situat la doar 17 kilometri de Bucuresti si este o varianta la indemana celor care vor sa petreaca timp in natura, dar nu sunt dispusi sa calatoreasca foarte mult cu masina. Campingul este modern si le ofera celor cazati toate utilitatile necesare: dusuri, toalete, bucatarie, curent electic, Internet. Preturile pornesc de la 15 lei pe noapte de persoana.