Pregătirea mesei de Paște poate fi o provocare, mai ales atunci când vrei să impresionezi familia și prietenii cu preparate delicioase și inedite, dar nu ai atât de mult timp la dispoziție sau nu vrei să stai zile întregi în bucătărie. Dacă pentru felul principal nu există prea multe variante, nu la fel stau lucrurile când vine vorba de antreuri. Poți folosi ingrediente tradiționale sau mai „exotice”, poți opta pentru rețete oricât de simple sau de complexe dorești și pentru diverse combinații de gusturi. Dacă nu ai finalizat deja meniul, descoperă mai jos câteva idei de antreuri pe care le poți savura alături de cei dragi la masa de Paște.

1. Platou cu mezeluri, brânzeturi și fructe 

Indiferent de eveniment și de numărul de invitați, un platou de acest tip reprezintă cel mai ușor și rapid de pregătit antreu. Trebuie doar să ai grijă să oferi suficiente variante pentru ca fiecare mesean să poată găsi ceva ce îi place și, bineînțeles, în cantități suficiente. De exemplu, nu pune pe platou un singur tip de brânzeturi pentru că s-ar putea ca nu tuturor să le placă. O variantă simplă ar fi să combini brânzeturi maturate, brânzeturi moi și brânzeturi cu mucegai. O altă idee ar fi să le oferi invitațiilor tăi posibilitatea de a alege între o ruladă de cașcaval afumat delicioasă, telemea și caș. Respectă aceeași regulă și când alegi fructele și mezelurile pe care le vei pune pe platou.

2. Drob 

Pentru mulți, masa de Paște nu este la fel fără tradiționalul drob. Nu este dificil de preparat și este gata în aproximativ două ore. În ceea ce privește rețeta acestui preparat, există mai multe variante. Aceasta diferă de la o zonă a țării la alta. Adesea, se întâmplă ca o familie să aibă propria rețetă de drob de Paște, transmisă din generație în generație. Dacă nu este și cazul tău, atunci trebuie doar să cauți rețete și să o alegi pe cea care știi că se potrivește cel mai bine gusturilor invitațiilor tăi. Există chiar și variante de drob fără carne de miel, în cazul în care aceasta nu este pe placul vostru. 

3. Roșii umplute 

Rapid și ușor de preparat, roșiile umplute sunt nelipsite de la mesele festive, ca antreu cald sau rece. Poți folosi carne, brânză, ton sau diverse combinații de legume pentru umplutură. Această din urmă variantă este ideală dacă printre meseni se numără și persoane care, din diverse motive, nu mănâncă produse de origine animală. În astfel de cazuri, poți prepara, de exemplu, o salată simplă și rapidă de ciuperci, pe care o vei folosi apoi pentru a umple roșiile. În maxim 30 de minute vei obține un antreu delicios, pe care niciun mesean nu îl va refuza, indiferent de preferințele culinare. 

 4. Salată de boeuf 

Ca și drobul sau roșiile umplute, nici salata de boeuf nu lipsește de pe mesele românilor la nicio ocazie specială. Și în acest caz, există mai multe rețete, mai mult sau mai puțin tradiționale, pe care le poți folosi (inclusiv rețete vegetariene sau vegane), astfel că nu îți rămâne decât să o alegi pe cea pe care o preferi. Indiferent de rețetă, nu vei avea nevoie de prea mult timp sau de prea mult talent culinar pentru a pregăti un preparat gustos. 

Antreurile sunt o parte importantă a meniului de Paște. Dacă încă nu ai decis ce vei găti, poți folosi una sau mai multe dintre ideile de mai sus fără emoții. Sunt preparate care se vor regăsi pe mesele multor români, tocmai pentru că sunt ușor de pregătit, delicioase și preferatele multora dintre noi. Cu siguranță nimeni nu se va declara nemulțumit de gustul lor.