Dacă îți place să gătești și în același timp nu vrei chiar să petreci toată ziua în bucătărie, atunci următoarele rânduri sunt pentru tine. 

Procesul de preparare a mâncărurilor preferate poate fi cu mult simplificat, dacă ai ustensilele bune la îndemână, iar în cele ce urmează poți descoperi 5 dintre acestea, care cu siguranță îți vor fi de ajutor.

Ce ustensile de bucătărie pot folosi pentru a găti mai rapid?

1. Robot de bucătărie

Unul dintre aparatele care te pot ajuta în bucătărie este robotul multifuncțional. Cu acesta poți toca legumele, frământa aluatul, încropi tot felul de creme și chiar felia anumite alimente, la dimensiunea dorită. 

Un robot de bucătărie simplifică foarte mult procesul de gătire și vine la pachet cu o multitudine de componente. Iar ca să te convingi de ce îți trebuie și ție unul, alege un robot de bucătărie de pe Altex.ro și descoperă toate informațiile prezentate despre acest tip de produs electrocasnic.

2. Cafetiera

Pentru a savura o cafea deosebită, poți alege cafetiera în schimbul clasicelor filtre de cafea. Un asemenea aparat este potrivit pentru diminețile grăbite, când timpul este limitat și totuși vrei să bei o cafea bună.

În funcție de modelul ales, cafetiera se poate programa, iar atunci când te apuci de gătit și vrei o mică pauză între timp, cafeaua ta va fi gata în doar câteva minute.

3. Storcător de fructe

Sucurile naturale sunt sănătate curată pentru organism. Iar dacă vrei să îți faci un obicei în a pregăti un asemenea deliciu de dimineață, atunci este musai să ai un asemenea gadget. Îți mai trebuie doar câteva rețete interesante de sucuri naturale, plus fructele preferate pentru a te apuca de treabă. 

Cât despre storcător, poți alege unul automat, care să îți prepare sucul dorit, apăsând doar pe un simplu buton.

4. Cuptor cu microunde

Cu siguranță că ai avut parte de seri în care foamea era atât de mare și totuși, a trebuit să mai aștepți până când mâncarea dorită a fost gata. Astfel, cuptorul cu microunde nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie. 

Îți poți încălzi preparatele destul de rapid, poți decongela anumite produse, poți găti la aburi și folosi funcția de grill. În plus, microundele de generație nouă au și funcție de autocurățare, ceea ce nu poate fi decât un beneficiu pentru tine.

5. Blender

Și blenderul se numără printre produsele electrocasnice care ar trebui să se regăsească în orice bucătărie modernă. Dressingurile, smoothie-urile sau pasta de hummus se pot face extrem de rapid și ușor, cu ajutorul unui blender de calitate. 

Iar dacă supele-cremă fac parte din meniul tău zilnic, atunci cu siguranță că ai nevoie de un asemenea device. Și anumite deserturi se pot prepara cu ajutorul unui blender, iar înghețata se află pe primul loc în această categorie.

Așadar, dacă ești bucătar ocazional sau dacă pur și simplu îți place să gătești, produsele electrocasnice prezentate mai sus îți vor fi de mare ajutor în bucătărie. Iar pentru a te bucura cât mai mult timp de ele, ar trebui să ții cont de brand, calitate și prețuri.

Sursă foto: Pexels.com