Inainte ca soferul sa plece intr-o calatorie importanta care se afla la o distanta considerabil de mare de casa, trebuie sa se pregateasca adecvat. Daca la jumatatea drumului autoturismul se blocheaza pur si simplu si nu mai functioneaza sub nicio forma? Bineinteles, nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu o astfel de situatie indezirabila, insa, ce s-ar intampla daca, totusi, masina se defecteaza brusc?

Din fericire, solutia o prezinta chiar companiile de tractari auto care ofera atat servicii de remorcare, cat si de reparatie, daca le permite situatia. Astfel, cei care se afla in Brasov sau in apropiere si intampina acest obstacol, pot apela cu incredere la o firma de tractari auto Brasov, care sa se prezinte in locul indicat de sofer in cel mai scurt timp posibil.

 1. Motivele tractarii autoturismului

Serviciile de remorcare sunt necesare din diverse motive. Printre acestea se numara si:

 • accident rutier cu un alt vehicul;
 • incalzirea excesiva a motorului;
 • defectiune a transmisiei;
 • benzina insuficienta;
 • autoturism blocat in sant, noroi sau zapada;
 • pana de cauciuc.
 • Tipurile de vehicule care pot fi remorcate

Nu toate companiile auto ofera servicii de tractare pentru toate tipurile de vehicule. Unele sunt destinate pentru vehiculele de greutate ridicata, printre care se numara si autobuzele, remorcile, camioanele de gunoi, in timp ce altele se adreseaza in exclusivitate vehiculelor cu gabarit mediu sau mic, din care fac parte si autoturismele.

 • Costurile serviciului de remorcare

Costurile implicate in cadrul serviciului de remorcare pot fi influentate de multi factori, intre care se amintesc: distanta, tipul de vehicul tractat, ora din zi (sau din noapte). Cu toate acestea, desi preturile pot fi in unele conditii suficient de ridicate, clientul nu trebuie sa plateasca sume exorbitante de bani. Contrar asteptarilor multor soferi, preturile serviciilor de tractare sunt suficient de accesibile, iar specialistii auto ofera tot sprijinul necesar ca masina sa fie transportata in conditii sigure catre service sau catre domiciliul clientului.

 • Acreditare si licenta companiei

O astfel de afacere nu poate sa fie gestionata de orice persoana, fara sa obtina acreditarea si licenta necesare pentru buna functionare a companiei, dar si pentru siguranta clientilor. Ca urmare, toti soferii de camion care se ocupa de remorcarea vehiculelor trebuie sa aiba o experienta vasta in domeniu, permis de conducere valabil si acreditare pentru tractare.

 • Alegerea firmei preventiv, inainte de experimentarea unei situatii ingrijoratoare

Inainte ca un conducator auto sa porneasca la un drum lung, dificil, cu multe serpentine sau cu diverse obstacole, este important sa se asigure ca are la indemana numarul de telefon al unei firme de tractari auto, care sa il ajute in caz de urgenta si in care are incredere. Cel mai bine este sa se gandeasca preventiv si sa se evite situatiile ingrijoratoare care pot pune in pericol vieti omenesti.

Cu alte cuvinte, fiecare sofer trebuie sa se asigure ca stie cateva lucruri esentiale (ca cele mentionate anterior) despre compania de tractari auto inainte de a o telefona intr-un caz de maxima necesitate.