Observator culinar

Cafeaua este un aliment care este aduce beneficii sănătății. Deși numeroși specialiști afirmă că nu este bine să bei cafea fiindcă face rău sănătăţii, nutriţionistului englez Glen Matten spune că numeroase studii realizate în ultimii ani au demonstrat că ea face mai mult bine decât rău.

Care sunt cele cinci motive pentru care este recomandat să se bea cafea

1. Reduce riscul de diabet de tip 2 – Studii recente au sugerat că, pe termen lung, consumul de cafea s-ar putea asocia cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

2. Contribuie la hidratarea corpului – Este fals să credem că băuturile, printre care cafeaua, au efect diuretic şi nu hidratează corpul. Fiecare ceaşcă de cafea băută contribuie la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare.
3. Previne îmbătrânirea cerebrală – Numeroase studii au arătat cum consumul de cafea îmbunătăţeşte imunizarea faţă de bolile legate de degenerescenţa neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson.

4. Este un foarte bun antioxidant – Cafeaua este un produs natural cu calităţi antioxidante.

5. Este un protector al ficatului – Fiind un detoxifiant deosebit, cafeaua ajută la eliminarea toxinelor și contribuie la scăderea riscului de boli de ficat, cum ar fi ciroza sau cancerul.

Trebuie precizat, de asemenea, că cafeaua nu este însă recomandată tuturor. Cei care suferă de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arterială sau osteoporoză, la fel ca și femeile însărcinate nu trebuie să bea cafea. În schimb, la restul persoanelor, cafeaua are multe virtuţi, prea puţin cunoscute – susține nutriționistul englez Glen Matten.

Sursa: doctoras.ro