Sunt multe persoane pe lume care spun câte o replică tranșantă de tipul „Eu nu beau cafea pentru că nu îmi place gustul ei”, fără să știe de fapt că ele nu au ajuns la cafeaua potrivită. Există câte un tip care să se potrivească fiecărei persoane, toate fiind gândite în funcție de preferințele, nevoile și stilul lor de viață. Tocmai de aceea, mai jos găsești o listă care cuprinde câteva dintre cele mai populare sortimente, clasificate în funcție de personalități diferite. 

Iată tipurile de cafele clasificate în funcție de personalități:

  • Espresso

Această băutură este destinată în general persoanelor care au nevoie de un imbold atunci când se trezesc, pentru a putea face față cu brio întregii zile. Cunoscută și ca cea mai tare, din punctul de vedere al dozajului, dintre cafele, espresso-ul este și una dintre cele mai comandate băuturi din cafenele. Dacă simți și tu că preferi ca totul să fie concentrat după ce te dezmeticesti, o poți încerca. E bine de știut că aromele unei cafele se păstrează mai tare dacă este făcută imediat după măcinarea boabelor, așa că te poți uita și tu după cafea boabe, cum este cea de la Altex.ro, și să o alegi pe cea care îți atrage atenția.

  • Latte Macchiato sau Frappe

La polul opus se numără băuturile bazate pe o cantitate mare de lapte și de îndulcitor, fie el zahăr sau alt fel. Acestea sunt destinate oamenilor care se bucură pur și simplu de gustul cafelei, fără să accepte o senzație extrem de revigorantă în urma consumării ei. Dacă vrei să încerci o cafea dulce, cu spumă de lapte, atunci poți cere la cafenea sau prepara acasă un latte macchiato ori un frappe, cu mențiunea că cel din urmă se potrivește mai mult vremurilor calde, deoarece are în compoziția sa și o cantitate generoasă de gheață.

  • Flat White

În cazul în care ai ajuns până în acest punct cu articolul și simți că nu te regăsești pe deplin în niciuna dintre categorii, atunci află că există și o cale de mijloc, adică o băutură care să fie și concentrată, dar și dulce la gust. Aceasta se numește flat white și te va ajuta atât cu doza de energie de care ai nevoie, dar și îți va îmbia papilele gustative. În rețeta sa sunt prevăzute două shoturi de espresso și două de lapte. Deci, o cantitate ideală.

Așadar, cafeaua nu trebuie să fie văzută doar ca un mijloc prin care să capeți energie, deoarece gustul ei poate reprezenta o adevărată plăcere atunci când este savurată. Nu te gândi nici că după o cafea poți avea palpitații sau alte stări inconfortabile, pentru că, așa cum se întâmplă cu orice lucru pe care îl consumăm, atât timp cât nu este în exces, nu ne poate face rău. Mai mult de atât, multe persoane se simt mult mai fericite după ce își beau prima ceașcă de cafea a zilei, poate chiar și tu vei fi așa.

Sursa foto: pexels.com