Restaurantele și terasele lor sunt locurile ideale unde oamenii pot savura, în plin sezon primăvară / vară, mese delicioase, băuturi răcoritoare, deserturi gustoase și fresh. Pentru o masă în aer liber în vremuri calde și însorite, acestea îi așteaptă zi lumină.

Decorul este cel care, adesea, atrage privirile și îi invită să pășească pragul localului. Însă, pe lângă aceste piese, este important ca restaurantul să aibă în dotare piese de mobilier practice, utile pe care angajații să le folosească ușor și fără probleme. Mobilierul din inox pentru HoReCa este o alegere pe care multe restaurante o fac. Asta datorită faptului că aceste piese sunt foarte rezistente la uzură, se curăță ușor și, unele dintre ele, chiar au un design elegant. Cărucioarele pentru depozitare, mesele, chiuvetele sau polițele prinse pe pereți și folosite ca rafturi te vor ajuta să te organizezi mai bine în restaurantul tău. Dar cum alege cele mai potrivte piese de mobilier?

3 sfaturi și recomandări pentru alegerea pieselor de mobilier din dotarea restaurantului tău

·         Identifică nevoile restaurantului – înainte de a face orice achiziție, fie că este în materie de piese de mobilier din inox pentru HoReCa, obiecte de decor, haine, accesorii etc. este important să identifici nevoile restaurantului, localului, casei sau nevoile tale, în cazul în care trebuie să alegi obiecte personale. Fără a cunoaște aceste nevoi, riști să investești în lucruri pe care nu le vei folosi sau nu sunt de calitate. Spre exemplu, dacă ai o terasă la restaurant, unul dintre lucrurile la care trebuie să fii atent este dacă aceasta este sau nu acoperită. În funcție de asta poți alege mese, scaune etc. care să se potrivească contextului.

·         Verifică, întotdeauna, calitatea materialului – piesele de mobilier din inox sunt fabricate din oțel. Diferite tipuri de oțel inoxidabil. Astfel că, din punct de vedere al calității, aceasta poate varia. Prin urmare, înainte de a achiziționa astfel de piese pentru restaurantul tău, fii sigur că alegi calitatea. Aceasta este cea mai bună și sigură investiție: piese de mobilier din oțel inoxidabil de calitate superioară pentru a rezista la volumul mare de uzură care există într-un restaurant, mai ales în bucătărie.

·         Asigură-te de faptul că piesele de mobilier se curăță ușor – poate cel mai mare avantaj al inoxului este că se curăță ușor. Așadar, alege piese de mobilier cu suprafețe netede, fără diferite formațiuni, pentru a fi ușor de curățat și igienizat. Mai ales în bucătăria restaurantului, unde se lucrează cel mai mult cu alimente, este mare nevoie să fii atent la acest aspect.

În concluzie, alegerea mobilierului din inox pentru amenajarea restaurantului tău este o investiție foarte bună și, categoric, pe termen lung. Proprietățile oțelului inoxidabil fac din inox un material dur, rezistent și igienic. Nevoile restaurantului, calitatea produselor și felul în care acestea se curăță sunt cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când cauți diverse obiecte, piese de mobilier, pentru restaurantul tău. Ținând cont de acestea, cu siguranță vei găsi cele mai bune piese care se vor potrivit perfect cu stilul restaurantului și dorințele tale.

Sursa foto: freepik.com