Cu toții ne dorim să fim în formă și să arătăm, și să ne simțim, de milioane în fiecare zi. Însă, doar o mică parte din populație reușește să-și ducă la capăt această dorință, din cauza faptului că, cei mai mulți dintre noi, ne-am dori să începem să mergem la sală, să facem numărul de pași necesari într-o zi, și să mâncăm ceea ce trebuie, dar cumva ne vine atât de greu să adaptăm această dorință în planul realității. Motivul principal pentru care una spunem, și alta ajungem să facem, este pentru că ne vine mai comod să stăm în casă, uitându-ne la serialul preferat și devorând o cutie de înghețată, decât să ne urmărim scopurile cu ardoare, și să ajungem la condiția fizică dorită.

Dacă ți-ar plăcea să pui stop la impulsurile de a consuma ciocolată și chipsuri în neștire, și ai vrea să-ți dau un reset pe plan alimentar, iată 3 obiceiuri care te pot conduce aproape de înfățișarea dorită:

Bea apă suficientă..apă, nu suc!

De cele mai multe ori, poftim la diverse alimente, întrucât suntem deshidratați, dar ne vine greu să semnalăm acest lucru, deoarece corpul nostru s-a obișnuit cu puțina cantitate de apă pe care i-o oferim. Pentru a începe să consumi mai puține calorii, asigură-te că bei suficientă apă, și că îi permiți corpului tău să aibă parte de aportul necesar de hidratare de care are atât de multă nevoie.

Consumă fructe și legume

Poate cel mai des întâlnit sfat, este acela de a înlocui desertul caloric preferat, cu o porție sănătoasă de fructe, care, nu numai că te vor ajuta la menținerea, ori chiar pierderea în greutate, dar îți vor oferi și doza de vitamine și nutrienți atât de necesare în vederea funcționării adecvate a organismului tău. Astfel, alegerea unor fructe proaspete din gama Auchan, nu va face decât să-ți potolească pofta de dulce, și să-ți mențină aportul caloric sub control, în timp ce te bucuri de cele mai fresh și delicioase arome.

Renunță la prăjeli

Un sfat ce le vine extrem de greu marii majorități a iubitorilor de fast food, întrucât este aproape imposibil să consumi cartofii preferați, fără ca aceștia, să nu implice în preparare, prăjirea însăși.

Alegând să apelezi la soluții alternative ce au menirea de a înlocui uleiul cu aburii încinși ai unei astfel de gustări, reușești să-ți scazi colesterolul care, cel mai probabil, are de suferit dacă, pe lângă porția săptămânală, ori chiar zilnică de junk food, are parte și de alcool din plin, în weekend-urile în care preferi să te distrezi cu cei mai dragi prieteni, și să-ți menții sub control greutatea.

Drumul spre o educație alimentară este pavat cu multe încercări, dar cu infinite rezultate pozitive. Alege să-l instalezi în stilul tău de viața, și bucură-te de rezultatele pe care acesta ți le conferă.

Surse foto: pixabay.com