Un fruct neobișnuit care devine din ce în ce mai popular este fructul stea.

Fructul stea – sau carambola – este un fruct dulce și acru, care are forma unei stele în cinci puncte. Pielea este comestibilă, iar carnea are o aromă blândă, acră, care o face populară într-o serie de feluri de mâncare.

Fructul stea este de culoare galbenă sau verde. Acesta este în două tipuri principale: un soi mai mic, acru și unul mai mare, mai dulce.

Carambola

Fructele stea sunt extrem de nutritive și de benefice pentru corp. Fructul stea conține un număr foarte mic de calorii, însă este bogat în fibre, vitamina C (52% din doza recomandată zilnic), A (1%) și B, cât și în fosfor, zinc, calciu, magneziu, sodiu, fier și potasiu. De asemenea, acesta conține concentrații mari de antioxidanți, precum și compuși polifenolici, precum quercetin, catehină și acid galic.

Datorită conținutului mare de vitamina C, consumul de fructe stea este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, corpul tău are nevoie de vitamina C pentru a forma colagen pentru oase, cartilaje, mușchi, vase de sânge și, de asemenea, pentru absorbția de fier.

Uite care sunt pașii recomandați de noi pentru a curăța cât mai ușor fructele carambola:

  1. Spală bine fructul și usucă-l cu un șervețel.
  2. Taie coaja de pe creste folosind un cuțit bine ascuțit.
  3. Întoarce fructul și taie ambele capetele.
  4. Acum taie fructul felii de dimensiune medie.
  5. Folosind vârful cuțitului, scoate semințele din felii.
  6. Acum te poți bucura de fructul tău carambola

Descrierea gustului fructelor de carambola diferă de la persoană la persoană. Însă, toată lumea este de acord că acesta are o textură de strugure și că are o aromă de citrice. Cu cât este mai puțin copt, cu atât este mai acru, cu o aromă similară a limetei. Atunci când este copt, aroma acestuia este comparabilă cu cea a unui măr sau a căpșunilor, dar un pic mai acră.

Ce zici? Il incerci?

Dacă vă plac articolele noastre vă așteptăm pe pagina noastra de Facebook și Instagram!

Rămâi conectat pentru rețete noi și știri din gastronomie numai cu Observator Culinar!

articol scris de Panait Mihai Gabriela