Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori: care este diferenta dintre carnea de pui de tara si cea de pui crescut industrial? La prima vedere poate parea ca diferenta se rezuma la culoarea galben intens a pielii si la pret, dar adevarul nu este chiar acesta. Principalul motiv este aroma intensa pe care carnea puiului de tara o are, de asemenea putem aminti si despre textura carnii si continutul de grasime din aceasta.

Dar de ce exista aceasta diferenta intre puiul de tara si cel crescut industrial?

Primul aspect de care ne legam este rasa de pui. Puii de tara ce sunt crescuti in aer liber difera de cei crescuti industrial prin structura osoasa mai subtire si culoarea penajului.

Timpul de crestere acordat pasarilor este si el diferit. Puii crescuti in mod industrial sunt gata de sacrificat la doar 45 de zile, chiar mai putin daca pentru cresterea lor sunt folositi si hormoni, in timp ce puii de tara sunt sacrificati in medie dupa 90 de zile de viata.

Aceasta luna si jumatate in plus este un factor foarte important, ce determina dezvoltarea gustului, dand o calitate superioara a carnii.

O alta diferenta de luat in calcul, care are un efect important asupra gustului si propritatilor carnii de pui de tara, este modul in care aceste animale sunt crescute.

In timp ce puii crescuti industrial sunt inghesuiti in spatii mici, cu 10-15 animale pe metru patrat, iar in multe cazuri acestia nici nu vad lumina naturala inainte de a fi sacrificati, puii de tara cresc in aer liber, in camp, avand mult mai mult spatiu, in medie doua animale pe metru patrat.

In ceea ce priveste hrana, puiul crescut industrial este hranit cu furaje procesate, in timp ce puiul de tara este crescut cu cereale, precum porumb, orz sau lucerna.

Acesta diferenta, a mediului de viata, nu numai ca reduce nivelul de stres pe care animalul in resimte de-a lungul vietii, dar creste si calitatea vietii acestuia.

Traind in medii supraaglomerate, animalele au tendinta de a dezvolta mai frecvent boli infectioase care necesita tratament cu antibiotice. In unele crescatorii, aceste tratamente sunt aplicate preventiv pentru a evita raspandirea bolilor intre animale.

In cazul crescatoriilor ce pun accent pe calitatea vietii animalelor, folosirea antibioticelor sau a altor medicamente este evitata, pasarile primind doar dozele stabilite prin lege.

In general, puiul este un aliment nutritiv, ce este excelent atunci cand este inclus in alimentatie, deoarece are un continut ridicat de proteine si un continut scazut de grasimi, in comparatie cu alte tipuri de carne. Astfel, carnea de pui a capatat numele de „carne alba”. In plus, carnea de pui de tara este o sursa bogata de vitamine, precum B, seleniu, fier, zinc, cupru, fosfor si magneziu.

In ultimii ani, oamenii pun tot mai mult accent pe calitatea si sursa alimentelor pe care le consuma, crescand astfel si popularitatea carnii de pui de tara. Gasirea unui producator care pune accentul pe calitatea produselor sale nu este cel mai usor lucru.

Alege sa redescoperi sau chiar sa descoperi gustul si textura pe care un pui crescut in libertate le are. La ferma Ograda Verde gasesti o gama larga de produse naturale, fie ca vorbim de carne, oua sau alimente artizanale de la producatorii locali.

Comanda acum si bucura-te de gustul veritabil al produselor Ograda Verde!