Propria locuință este locul sacru, locul unde te simți cel mai bine, unde te relaxezi, citești, gătești, îți inviți prietenii la cină și faci orice îți dorești. Însă, pentru a te bucura din plin de ”acasă”, ai nevoie de o bucătărie complet utilată, în care să readuci momente din copilărie, să faci micul dejun perfect pentru copilul tău sau pur și simplu o limonadă cu mentă într-o după-amiază în care nu vrei decât să te relaxezi. 

Iată câteva idei și trucuri utile pentru a avea o bucătărie perfectă!  

  • Atunci când îți dorești să ai o dimineață perfectă, la tine acasă, nimic nu poate face acest lucru așa cum o face pregătirea unui dulce pe care îl savurai în copilărie. Nu ai nevoie decât de o rețetă de ciocolată de casă, puțină răbdare, vasele potrivite și în curând, toată casa ta va fi învăluită de mirosul fantastic al copilăriei, al ciocolatei cu multă cacao și mult lapte! 

Însă, pentru ca totul să iasă perfect, iar desertul copilăriei să fie senzațional, ai nevoie de tăvi și vase ceramice de cea mai bună calitate, așa cum sunt cele de la Sensodays.ro. Acestea sunt alegerea perfectă pentru gătirea alimentelor de orice fel, de la deserturi delicioase, până la fripturi senzaționale! 

  • Pentru ca bucătăria ta să fie mereu impecabilă, încearcă să ai suficiente spații de depozitare disponibile, Doar așa, lucrurile vor fi mereu la locul lor, iar tu vei ști unde să le găsești pe fiecare! Cu cât ai mai multe sertare și dulapuri pentru vase și veselă, cu atât mai bine, mai ales că ustensilele de bucătărie sunt numeroase: tăvi, oale, vase din ceramică, forme de copt prăjituri, formă de tort, tigăi de diferite dimensiuni, căni de măsurat, forme de brioșe, etc, iar pentru ca toate acestea să aibă propriul loc, e nevoie de spațiu și de ordine. 
  • Dacă nu ai deja, achiziționează un robot de bucătărie multifuncțional! Vei uita de lacrimile provocate de ceapa tocată, maioneza se va face ca prin minune, iar limonada cu gheață mărunțită îți va înfrumuseța după-amiezile. Totul cu un singur obiect din bucătăria ta. 
  • Folosește tocătoare diferite pentru fiecare aliment! De exemplu, evită să folosești tocătorul pe care tai carnea atunci când feliezi brânză sau legume, mai ales dacă nu le vei prepara termic înainte de a le consuma.
  • Pentru că uneori ai nevoie să găsești rapid ceva, mai ales atunci când vorbim de pregătirea cafelei de dimineață, este indicat să ai totul la îndemână. De exemplu, îți poți achiziționa un set de recipiente pentru a pune zahărul, cafeaua, sarea, mirodeniile, într-un loc la care ai acces ușor. Așa vei câștiga timp, mai ales atunci când te grăbești să pleci la serviciu, dar vrei să bei o cafea rapid înainte de plecare!

Pentru o bucătărie aşa cum îşi doreşti, este important să ai absolut orice ai nevoie, de la cuţitul pentru pâine, până la espressorul manual de cafea. Însă, orice obiect îți dorești să cumperi pentru bucătăria ta, este bine venit, mai ales dacă ştii că pe viitor te va ajuta și îți va face viața mai ușoară! 

Sursa foto: Pexels.com