De la o anumită vârstă, cinele alături de prietenii tăi cei mai apropiați devin un obicei regulat, motiv pentru care e necesar ca mereu și mereu să vii cu idei noi de rețete, tocmai pentru a nu te plictisi de anumite preparate. Mai mult, dacă vrei să ieși cu totul din rutină, poți opta pentru organizarea unor seri tematice, dedicate bucătăriilor tradiționale din diferite țări. 

Iată ce poți pregăti pentru serile alături de cei apropiați: 

1. Pizza

Fiind unul dintre preparatele ce poate fi gătit cu ușurință, pizza te poate salva în orice moment. Mai mult, aceasta poate fi realizată în multiple moduri, în funcție de preferințele fiecăruia, motiv pentru care nu vei da greș niciodată. Pe lângă faptul că este extrem de gustoasă, prepararea acesteia este extrem de rapidă, deci nu vei pierde extrem de mult timp în bucătărie. 

2. Burgeri 

O altă rețetă tipic americană, dar care ajunge la inima oricărui român este cea a burgerilor, serviți alături de cartofi. Așa că, dacă îți dorești să-ți surprinzi invitații, aceasta este una dintre rețetele cele mai potrivite. Dacă stai la apartament poți alege să-i prepari cu ajutorul unei tigăi de tip grill sau pe un grătar electric, iar dacă ai o curte, tot ce îți trebuie este un grătar pe cărbuni, cum ar fi cele de la Hornbach.ro, care vor da o savoare mult mai diferită acestora. Nu uita să pregătești cartofii, dar și sosurile ce vor însoți cele două preparate. 

3. Lasagna

Lasagna este una dintre rețetele ceva mai greu de realizat, dar care, la final, face să merite tot efortul. În funcție de preferințele tale, dar și de preferințele invitaților tăi, poți adapta rețeta astfel încât să o gătești cu carne de porc sau cu carne de vită și o poți servi alături de o salată de verdețuri. Mai mult, poți opta pentru un vin roșu sau un vin alb, în funcție de sosul pe care îl alegi: de roșii sau sos alb. 

4. Paste

Dacă îți dorești ceva mai rafinat pentru o cină, atunci pastele sunt cea mai bună alegere. Acestea au un timp de preparare destul de scăzut și îți oferă posibilitatea de a face mai multe variante, în funcție de ceea ce le place invitaților tăi. Nu uita că pastele merg extrem de bine cu vinurile, deci să pui și asta pe lista ta de cumpărături.

5. Quiche

Quiche-ul cu spanac și brânză este o rețetă ușoară și gustoasă, care poate fi preparată cu ușurință. Acesta poate fi servit atât cald, cât și rece, alături de o salată proaspătă. Pe lângă acest sortiment clasic, quiche-ul poate fi realizat din orice preparate mai ai prin frigider, tocmai pentru a nu le lăsa să se degradeze. 

Serile cu prietenii ar trebui să fie despre relaxare și voie bună, deci ar fi de preferat să nu te stresezi extrem de mult atunci când vine vorba despre organizarea acestora. 

Sursa foto: pexels.com