Daca iti doresti o schimbare complete de look, iti poate fi foarte dificil sa te decizi intre blond, brunet, roscat, dar si alte culori foarte in voga in ziua de astazi, precum albastru, gri, roz ori chiar o combinatie intre aceste culori. Decizia este si mai dificila daca este pentru prima data cand iti vopsesti parul si folosesti oVopsea profesionala permanenta pentru prima data. De ce este decizia mai dificila in acest caz? Deoarece, neincercand o culoare, nu vei sti daca iti sta bine cu acea nuanta sau faca aspectul culorii respective te va multumi. Prin urmare te invitam sa citesti in continuare si sa descoperi un mini ghid care te va ajuta sa gasesti cea mai buna vopsea de par pentru tine si te va feri de nuantele care nu se ti se vor potrivi.

Cum aleg nuanta potrivita pentru vopseaua de par?

Daca nu dorim sa obtinem cel mai bun rezultat, putem intra in orice magazin si alege orice tip de vopsea. Dar in acest caz, in extrem de multe situatii, nu vei obtine nici macar un rezultat satisfacator si in nici un caz nu vom pomeni vreun rezultat extraordinar. Ba mai mult decat atat, alegand o culoare la intamplara, risti sa iti inchizi foarte mult chipul si sa ii dai acestuia un aspect mult prea tanar ori dimpotriva sa il imbatranesti.

Culoarea pielii tale este unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi culoarea vopselei pe par pe care doresti sa o folosesti. Pentru a determina tonul pielii tale, fie el rece sau cald, poti alege 4 culori – albastru, verde, galben si rosu, iar intr-o camera foarte bine iluminata sa vezi care din aceste 4 culori te avantajeaza cel mai bine. Daca te avantajeaza mai bine verdele si albastrul, atunci pielea ta este una in tonuri reci. Daca galbenul si rosu iti vine mai bine, atunci pielea ta are tonuri calde.

Dar mai sunt si alte modalitati de a afla care este tonul pielii tale, spre exemplu daca ai tenul masliniu atunci cu siguranta tenul tau este unul rece.

Daca pielea ta este una in tonuri reci, poti alege nuante de brunet, blond, cenusiu, caramel, castaniu, roscat, brunet cu reflexii albastre si sa eviti nuantele de auriu ori galben rosiatic.

Daca pielea ta este una in tonuri calde, poti alege nuante mult mai multe nuante, de la blondul ce bate in rosu la blondul mierii de albine, la castaniu inchis ori ciocolatiu si sa eviti brunetul cu reflexii albastre si blondul platinat.

Indiferent de culoarea pe care o vei alege, iti recomandam sa alegi o vopsea de calitate care sa iti protejeze si sa iti ingrijeasca firele de par, precum Vopsea Londa Professional 8/81 blond deschis albastrui cenusiu care iti va oferi rezultate uniforme de culoare de la crestet pana la varfuri, si care iti va proteja firul de par si ii va oferi acestuia un plus de stralucire.