Unele haine sunt foarte ușor de îngrijit. Le bagi în mașina de spălat, adaugi balsam de rufe și detergent lichid/solid și mașina face treaba. Aceasta are diferite programe pentru diferite materiale din care hainele sunt făcute. Cum rămâne cu ținutele din satin? Cum ai grijă de ele?

Ai un set dama din satin și vrei să te asiguri că îl cureți în mod adecvat? Acest ghid îți va prezenta câțiva pași pentru a-ți menține pijamaua satinată curată. Vei afla cum aceasta poate fi îngrijită. Știai că aceste ținute pot fi spălate și de mână? Citește acest ghid pentru mai multe detalii.

Cum ai grijă de cămășile de noapte din mătase satinată?

Pijamalele din satin pot fi curățate în două moduri: băgate la mașina de spălat sau spălate cu mâna. Acest ghid îți va prezenta modul corect te a curăța pijamale matase cu mâna. Această metodă este mai sigură, iar ținuta ta nu se va strica.

Materialele de care ai nevoie sunt următoarele:

  1. lighean umplut cu apă caldă;
  2. detergent lichid sau solid pentru haine delicate;
  3. un prosop absorbant – opțional;
  4. un set dama de pijamale satinate sau un kimono dama din satin.

În cele care urmează vei afla cum anume se curăță perechile de pijamale satinate, pas cu pas.

Pasul 1: pregătește un lighean cu apă caldă

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să ai pregătit vasul în care urmează să speli ținuta. Pe acesta îl umpli cu apă călduță. Asigură-te că apa nu este prea fierbinte. Apa prea fierbinte poate deteriora cusătura fină a satinului.

De preferat, temperatura apei să nu depășească 25 de grade. Poți folosi un termometru pentru a măsura temperatura apei. De asemenea, poți regla temperatura apei astfel încât să fie puțin mai mare decât temperatura camerei. După ce ai făcut aceasta, poți trece la pasul următor.

Pasul 2: adaugă detergent pentru haine delicate

Următorul pas de urmat este adăugarea detergentului. Uită-te cu atenție la etichetă și asigură-te că folosești detergent pentru haine delicate. Există și detergent special pentru hainele din satin, astfel că îl poți folosi dacă îl ai la îndemână.

În general, detergentul îți spune câtă cantitate este necesară pentru o spălare. În funcție de câte seturi de pijamale ai de spălat, să te asiguri că nu folosește prea mult/puțin detergent. Prea mult detergent poate strica materialul, iar prea puțin detergent nu va curăța adecvat cum trebuie.

Pasul 3: lasă pijamalele în apă circa 5 minute

Mai departe, ceea ce ai de făcut sunt următoarele:

  • îmbibă pijamalele în apă și lasă-le acolo timp de circa 5 minute, nu mai mult de atât, și nu mai puțin de 3 minute;
  • cu ambele mâini, freacă ușor hainele timp de 2-3 minute, până când pijamalele sunt complet curățate;
  • scoate hainele din apă și clătește-le cu apă rece;
  • clătește-le până când tot săpunul este îndepărtat.

Acești pași nu durează mai mult de 10 minute. Pijamalele satinate trebuie curățate cu grijă, astfel încât să nu le fie stricate cusăturile. Mai este doar un singur pas de urmat.

Pasul 4: pune pijamalele la uscat, ferite de razele soarelui

Mai rămâne doar un pas pe care trebuie să îl urmezi. Dacă dorești, ca un pas extra, te poți folosi și de un prosop absorbant. Pune pijamaua pe prosop și rulează-l ușor. Apa în exces este absorbită aproape imediat.

În cazul în care nu dorești să folosești un prosop absorbant, poți pune pijamaua direct la uscat. Folosește-te de un umeraș și agață pijamaua la uscat. Fii foarte atentă unde anume pui pijamaua. Ferește-le de razele directe ale soarelui. Acesta poate decolora țesătura și îi afectează luciul.

Așadar, să facem o scurtă recapitulare a pașilor care trebuie urmați pentru curățarea pijamalelor satinate:

Pasul 1: ia un vas pe care îl umpli cu apă caldă;
Pasul 2: folosește detergent pentru haine delicate;
Pasul 3: lasă pijamalele în apă pentru câteva minute și freacă-le ușor cu mâinile;
Pasul 4: pune hainele la uscat într-un loc ferit de soare.

De la magazinul online La Nuit poți cumpăra pijamale satinate ușor de curățat

Acum că ai aflat cum poți să-ți îngrijești pijamalele, află și de unde le poți cumpăra. Magazinul La Nuit dispune de colecții de pijamale satinate pe care le poți achiziționa în orice moment. De ce nu arunci și tu o privire?