Atunci când vine vorba de a face alegeri bune pentru sănătatea ta, este vorba în mod principal despre ceea ce mănânci. Trebuie să te gândești la ce produse și ingrediente sunt cele mai bune pentru corpul tău. Deci, cum știi ce este sănătos? Există cu siguranță unele aspecte care te pot ajuta să te ghidezi în acest proces, iar dacă nu le știi, le vei afla din acest articol. Așadar, rămâi aici și citește în continuare pentru a deveni informat!

TOP 5 aspecte relevante de avut în vedere

  1. Lista de ingrediente

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este lista de ingrediente. Aici vei găsi toate informațiile despre ceea ce conține mâncarea, inclusiv orice aditivi sau conservanți. Dacă nu ești sigur de un ingredient, citește cu atenție eticheta și caută acele cuvinte pe internet. De asemenea, evită îndulcitorii și conservanții artificiali, care pot fi dăunători pentru sănătate!

  1. Grăsimi sănătoase sau nu?

Există două tipuri principale de grăsimi: saturate și nesaturate. Grăsimile saturate trebuie evitate, deoarece pot crește riscul de boli de inimă și de hipertensiune arterială. Grăsimile mononesaturate sunt bune pentru tine, deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, în timp ce acizii grași polinesaturați și omega-3 pot reduce inflamația din organism.

Printre exemplele de alimente cu grăsimi sănătoase se numără avocado, nuci crude, ulei de măsline  sau ulei de semințe de in. Dacă vrei să achiziționezi astfel de produse alimentare, comandă de pe verlin.ro – aici vei găsi diferite produse BIO pe care le poți integra în dieta ta.

  1. Conține zahăr?

S-ar putea să zici că, dacă citești aceste rânduri, ești deja conștient de efectele nocive ale zahărului. Dar înțelegi cât de mult zahăr se află în alimentele tale?

Se găsește în cantități mari în băuturile răcoritoare și sucurile de fructe, precum și în alimentele procesate, cum ar fi cerealele pentru micul dejun și produsele de patiserie, cum ar fi prăjiturile și fursecurile și să nu uităm de pâine. Pentru majoritatea dintre noi pâinea nu lipsește de la masă, la fel și zahărul din compoziția ei. Este important să alegem alimente care să conțină un gramaj redus de zahăr folosit, pentru a preveni diverse probleme medicale.

  1. Nu alege după pachet

Cu siguranță ai văzut cel puțin odată un produs ambalat într-un aspect sofisticat. Însă nu trebuie să te lași păcălit! Mulți oameni au tendința de a alege produse după pachet, fără a citi cu adevărat ce conține. 

Alimentele cu ingrediente de înaltă calitate pot fi găsite adesea la prețuri mai mici  și cu un ambalaj mai anost și care nu face cu ochiul cumpărătorului.

  1. Oferă fibre și proteine?

Proteinele și fibrele sunt nutrienți esențiali care ajută organismul tău să se mențină sănătos. Proteinele sunt importante pentru construirea și repararea mușchilor, în timp ce fibrele ajută la digestie. Proteinele și fibrele te pot ajuta, de asemenea, să te simți sătul mai mult timp, ceea ce poate preveni mâncatul în exces. Așadar, verifică valorile nutriționale pe care le oferă produsul pe care vrei să îl cumperi. În acest fel te vei asigura că faci alegerea corectă pentru tine și corpul tău!

După cum poți vedea, există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când cauți cele mai sănătoase produse alimentare posibile. Dacă ții cont de cele menționate mai sus, îți va fi mai ușor atunci când mergi la cumpărături!

Sursă foto: Unsplash.com