Prezenta unei canapele de tip coltar in camera rezolva multe probleme simultan, precum gazduirea oaspetilor, economisirea spatiului, amenajarea unui pat suplimentar, spatiu de depozitare. Insa avantajele acestei piese de mobilier pot fi fructificate doar daca aceasta canapea este de o calitate foarte buna. 

Un de pui si unde nu pui o canapea coltar?

In dormitor canapeaua de tip coltar nu este tocmai necesara. Este putin probabil sa prinda contur in aceasta incapere. In alte cazuri, doar o astfel de piesa de mobilier poate fi folosita. Cel mai adesea, o canapea de tip coltar este achizitionata pentru urmatoarele camere si spatii: sufragerie, camera copiilor, birouri. Mai exista anumite coltare mai mici, speciale pentru bucatarie.

Ce canapele de colt trebuie sa iei in considerare?

Prin urmare, pentru camera copilului este mai bine sa acorzi atentie unei canapele in nuante neutre, dar cu o calitate de exceptie. In acelasi timp, designul coltarului trebuie sa fie unul compact. Nu ar trebui sa existe elemente proeminente dure pe ea, altfel copilul poate fi ranit in timp ce se joaca. Materialele si designul canapelei ar trebui sa „functioneze” in asa fel incat sa ii faca fericiti pe cei mici.

In sufragerie, de cele mai multe ori familia petrece timp uitandu-se la televizor sau aici oaspetii se aduna de sarbatori. Prin urmare, atunci cand alegi o canapea de tip coltar, trebuie sa acorzi atentie modelului cu numarul maxim de locuri. Materialele nu trebuie sa lase urme si nici adancituri in canapea.

Modelele de coltare destul de compacte sunt de obicei alese pentru bucatarii. Ele difera de alte optiuni printr-o adancime mica de sezut si material puternic. De asemenea, are de obicei multe sertare pentru depozitarea ustensilelor, fetelor de masa si asa mai departe.

La birou, canapeaua ce va fi amplasata nu trebuie sa fie extensibila sau cu lada. Prin urmare, prezenta unui astfel de mecanism nu este necesara. Aici trebuie sa te concentrezi pe numarul maxim de locuri si pe calitatea materialului. Este mai bine daca este durabil si usor de curatat.

Caracteristici de design

Cu exceptia clasicelor coltare de birou, majoritatea clientilor prefera coltarul extensibil. Cele mai bune dintre modele pot fi transformate intr-un pat dublu complet. 

Dar materialele de fabricatie?

Pentru canapele de tip coltar folosite in sufragerie si in camerele copiilor, este mai bine sa alegi materiale rezistente la uzura. Urmatoarele materiale sunt ideale: catifea, Jacquard, in sau stofa.

Nu este recomandat sa cumperi o canapea din piele daca in casa sunt animale de companie sau copii mici. Sau, daca iti doresti cu adevarat, ar trebui sa o completezi imediat cu o husa de protectie.

Greseli frecvente la cumpararea unei canapele de tip coltar

Cand cumperi o canapea de colt, trebuie sa evaluezi dimensiunea camerei pentru care a fost achizitionata. Nu este nevoie sa alegi modele supradimensionate. Alegand un model de canapea, trebuie sa fii sigur nu numai de atractivitatea sa externa, ci si de interior. Prin urmare, cu siguranta ar trebui sa verifici cum sunt realizate piesele interioare. Daca sunt din lemn, totul ar trebui sa fie bine lustruit. In caz contrar, resturi de rumegus vor fi maturate de sub canapea in fiecare zi. 

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie finisajului produsului. Cusaturile trebuie sa fie netede, fara greseli si fire proeminente.