Dacă ai plecat în camping și vrei să te bucuri de activități liniștite în aer liber, organizarea unui picnic devine alegerea ideală. Este o modalitate numai bună de a te deconecta de la agitația orașului și a-ți reîncărca bateriile.

Totuși, să iei masa la iarbă verde, înconjurat/ă de natură, vine la pachet cu multe responsabilități. Trebuie să acorzi atenție deosebită fiecărui detaliu aferent pregătirii picnicului.  În caz contrar, nu vei avea parte de experiențe reușite și nici de mese copioase.


Ce trebuie să ai în vedere atunci când organizezi un picnic?

Vrei să te răfesți cu un picnic reușit și să-i impresionezi pe cei dragi?

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții rezultatele dorite:

  • Alege locația potrivită – Alege un loc potrivit pentru picnic, cum ar fi un parc, o plajă sau o zonă verde, împădurită. Asigură-te că locația are facilități adecvate, cum ar fi mese, bănci sau spațiu pentru pături și umbrele.
  • Planifică în avans – Stabilește data și ora picnicului și asigură-te că toți participanții sunt la curent cu detaliile. În funcție de numărul de persoane și de preferințele lor, poți solicita ca fiecare să contribuie cu mâncare și băuturi. 
  • Prepară meniul adecvat – Gândește-te la preparatele și băuturile potrivite pentru picnic. Optează pentru variante ușor de transportat și de mâncat în aer liber. Printre cele mai populare variante se numără sandwich-uri, salate, fructe, legume tăiate sau gustări sănătoase. Dacă spațiul alocat pentru transport îți permite, adu și un gratar camping, în cazul în care vrei să impresionezi cu talentele culinare.
  • Protejează-te de soare și insecte – Dacă ai ales să organizezi picnicul în toiul verii, razele UV îți vor da câteva bătăi de cap. Asigură-te că aveți suficiente umbrele, creme cu factor de protecție solară, pălării sau șepci și loțiuni anti-insecte – pentru un plus de protecție și siguranță.

Cu ce poți face picnic?

Pe lângă organizare, vei avea nevoie și de echipamentul corespunzător pentru un picnic desăvârșit.

Iată doar câteva dintre cele mai importante ustensile care nu pot lipsi din bagajul tău:

  • Farfurii, pahare și tacâmuri de unică folosință – Dacă dorești să eviți spălarea ulterioară a veselei, poți opta pentru variante de unică folosință. Asigură-te că sunt ecologice și reciclabile.
  • Mese și scaune portabile – Chiar dacă ideea de bază a picnicului este de a sta direct pe o pătură, poți opta și pentru obiecte de mobilier. Asigură-te că iei cu tine o masă și scaune camping pliabile, pentru a fi ușor de transportat și depozitat. Vă puteți strânge cu toții în jurul mesei pentru a savura preparatele sau a vă delecta cu jocuri de societate.
  • Cutii și recipiente de depozitare –  Pentru a păstra alimentele și gustările proaspete poți utiliza cutii și recipiente de depozitare ermetice. Astfel, eviți din start situațiile neprevăzute.

Organizarea unui picnic este o idee numai bună dacă vrei să te bucuri de relaxare și energie bună. Nu uita, totuși, că trebuie să ai în vedere mai multe aspecte pentru a obține experiențe de neuitat. Un gratar camping îți poate fi de folos pentru a pregăti mâncarea, iar obiectele de mobilier vor oferi confort sporit.

Alege echipamentele potrivite pentru un picnic reușit!