Definitivarea unei locuințe presupune în general trasarea dormitoarelor, livingului, bucătăriei, băii și livingului. Sunt principalele camere utilizate de membrii familiei, tocmai de aceea prezintă o importanță atât de mare. Totuși, planificarea corectă implică mai mult decât atât. E recomandat să ai în vedere și alte detalii pentru a te putea bucura atât de siguranță, cât și de confort. 

Dacă ai optat pentru un proiect casă asigură-te că prezintă și o cameră tehnică. Chiar dacă pare greu de crezut, este o încăpere cu un rol foarte important în definitivarea unui ambient plăcut. De asemenea, prezintă și alte avantaje:

  • Este un loc foarte bun pentru a integra centrala termică, dar și alte elemente tehnice sau echipamente electrocasnice. În cazul în care spațiul îți permite poți adăuga mașina de spălat, lada frigorifică, uscătorul de rufe sau trusele cu scule pentru reparații. 
  • Te ajută să maximizezi spațiul, fără prea multe eforturi.
  • Riscul apariției situațiilor neplăcute sau a incidentelor scade semnificativ. Dacă integrezi aparatele electrice într-o cameră izolată, ferită de umezeală sau alți factori de degradare nu vei mai investi constant pentru modificări diverse. În plus, toți membrii familiei nu vor mai fi expuși riscurilor pe care le prezintă întreținerea incorectă a instalației electrice. 
  • Tocmai pentru că nu mai sunt încastrate în mobilier, instalatorii vor accesa mult mai ușor echipamentele defecte sau care necesită reparații. 
  • Este un spațiu eficient de depozitare. Tot în camera tehnică poți improviza un spațiu în care poți să integrezi obiectele pe care nu le mai folosești. Adaugă rafturi multifuncționale, suficient de încăpătoare, dar care să nu dezechilibreze efectul vizual creat. Chiar și în camera tehnică trebuie să iei în calcul aspectele care țin de menținerea armoniei estetice. 

De ce ar trebui să ții cont atunci când definitivezi camera tehnică?

Acum că te-ai convins de rolul practic pe care îl prezintă camera tehnică e momentul să treci la pasul următor: construcția. 

Set of household kitchen technics on yellow background. Set of appliance in the new appartments. E-commerce online internet store and delivering of appliances concept. 3d illustration


Dacă vrei să te bucuri de un proiect casă simplă, dar care iese în evidență prin eleganță și bun gust trebuie să iei în calcul câteva aspecte. 

În cazul în care îți dorești să te bucuri de o încăpere perfect funcțională, asigură-te că:

  • Trasezi înainte de toate dimensiunile pe care le prezintă spațiul. Astfel, te vei asigura că vei avea suficient loc pentru toate echipamentele tehnice. 
  • Izolația este făcută corespunzător. Dacă vrei să elimini din start pagubele pe care le poate produce umiditatea în exces optează pentru materiale de înaltă calitate. 
  • Pardoseala trebuie să fie rezistentă la trafic intens, dar și la greutăți ridicate. Nu uita că într-o asemenea cameră vei depozita echipamente electrice voluminoase. 
  • Ia-ți toate măsurile de siguranță. Analizează cu atenție traseul instalației electrice și instalează un sistem de ventilație eficient. Devine mai mult decât necesar să apelezi la un specialist în domeniu pentru a te asigura că totul se ridică la nivelul așteptărilor. 

Camera tehnică este un spațiu care nu poate lipsi din locuința ta. Aici poți integra atât dispozitive electrice, cât și obiecte de mobilier cu rol de depozitare. Ai grijă, totuși, să bifezi toate activitățile necesare construirii. 

Definitivează spații practice și bucură-te de avantaje diverse!