Se poate observa cu ochiul liber faptul că sunt multe comentarii răutăcioase adresate celor de la Apple in ultimii ani și că, acest brand are o anumită reputație formată în ceea ce privește lipsa unor elemente cheie care se regăsesc pe alte modele concurente.

Mufa Jack de 3.5 mm este un standard adoptat de câțiva ani de zile și aparent, Apple si-a dorit să depășească această barieră creata de existenta unei mufe Jack, care pentru marele brand, pare a fi un element extra, care este inutil.

Există două soluții pentru a asculta muzică fără a-i deranja pe cei din jur, în cazul utilizatorilor iPhone, începând de la gama 7 încoace:

 –  utilizarea unui adaptor iPhone jack;

– căști cu conectivitate Bluetooth.

Probabil te întrebi de ce Apple a renunțat la mufa jack. Ei bine, sunt mai multe motive pe care compania americană le-a luat în calcul.

Căștile wireless sunt viitorul, statisticile arată ca deja peste 40% le utilizăm in ziua de azi, iar jack-ul de 3.5 mm este ușor depășit de situație, dacă stăm să ne gândim puțin.

 Este un standard care, la un moment, dat va intra în istorie, iar Apple dorește a fi prima companie producătoare de smartphone-uri care ia atitudine in acest sens și care preia inițiativă, astfel încât, această schimbare să fie un impact pozitiv.

 Trendul în piață este ca jack-ul de 3.5 mm să dispară, iar locul său să fie luat de căștile pe USB type-C și desigur, de un adaptor jack iPhone. Pur și simplu, ai deja un port pe smartphone și al doilea mai degrabă deranjează, fără jack-ul de 3.5 mm sunt sigur că vom avea mai multe telefoane cu grosime de sub 5 mm, rezistență la contactul cu apa și praful va fi obținută cu o idee mai ușor.

Design-ul telefoanelor este, astfel minimalist, mai plăcut din punct de vedere vizual, deși puțini se gândesc la acest lucru, având in vedere ca sunt nevoiți sa achiziționeze un adaptor jack iPhone și asta, deși a nemulțumit o buna parte din fanii Apple, odată cu apariția iPhone-lor 8 Plus, X, 11 Pro Max, iar in prezent iPhone 13, vânzările au crescut mai mult ca niciodată, nu a existat nicio scădere in acest sens, indiferent de schimbările plăcute sau mai puțin plăcute aduse de Apple noilor generații de telefoane inteligente.

 Apple știe mereu cum sa creeze noi oportunități de a mai aduce bani brand-ului de la utilizatorii terminalelor.

Este clar că avem de a face și cu o super strategie de marketing, accesoriile noi pe care Apple să mizeze. Interesant este că în cazul căștilor pe port lightning, DAC-ul și amplificatorul nu mai sunt integrate în smartphone, ci în căștile propriu-zise.

Apple a continuat sa uimească pe toata lumea in ultimii ani; prin modul in care a gestionat cu mare ușurință situația aceasta de eliminare de accesorii sau componente care păreau indispensabile cumpărătorului.

Cine ar fi crezut, ca va veni și momentul in care sa nu mai avem încărcător in cutia telefonului, ci doar cablul, a fost un soc pentru cumpărătorii vestitului brand, însă asta nu a împiedicat pe nimeni sa cumpere toate noile modele și bineînțeles, sa achiziționeze și încărcător separat.

Decizie care bineînțeles, a avut la baza logistica Apple, sa poată fi mult mai ușor sa transporte cat mai multe telefoane in punctele cheie de vânzare si apoi clienții sa fie nevoiți sa cumpere si încărcătorul, pentru ca nu, altfel cum sa încarce telefonul.

Concluzionând, daca ești fan înfocat Apple si nu vrei sub nicio forma sa renunți la smartphone-ul mult iubit din cauza unor mici neplăceri, va fi nevoie sa fii de la o generație la alta mai flexibil si pregătit financiar sa achiziționezi accesoriile necesare, ca sa nu îți lipsească nimic si sa te poti bucura, in continuare de iPhone-ul tau.

Poti achiziționa fără probleme din toate magazinele fizice si online, adaptor jack iPhone, căști, încărcător si orice alt accesoriu.