Fie că vrei să slăbești sau pur și simplu simți că ar fi cazul să faci o schimbare în rutina zilnică pentru un aport de energie, o schimbare în alimentație este binevenită oricând, asta dacă este făcută cum trebuie. Desigur, primul pas ar trebui să fie vizita la medic pentru a face un set de analize ce îți vor indica schimbările ce trebuie făcute astfel încât să iei decizia potrivită în alegerea dietei dorite. Mai mult decât atât, trebuie să fii conștient de întreaga schimbare legată de lifestyle deoarece dietele temporare nu îți vor aduce niciun beneficiu pe termen lung. Implementarea unui stil de viață sănătos este un angajament serios care va da roade doar prin persistență.

Iată cei 3 pași simpli pentru o alimentație benefică organismului tău

1.      Aportul de substanțe nutritive

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, cel mai important pas e să te informezi cu privire la valoarea nutritivă a meselor tale. După ce ai stabilit de ce cantități ai nevoie în urma analizelor, tot ce trebuie să faci e să încerci pe cât se poate să gătești acasă sau să comanzi din locuri ce se ocupă cu prepararea meselor cu produse alimentare pentru un stil de viată sanatos după anumite standarde nutriționale. Fii atent să ai mereu legume sau fructe la fiecare masă, o sursă de proteină și una de fibre, iar apoi cât mai multe vitamine. Cu toate acestea pote fi destul de greu să-ți iei toți macronutrienții din alimentație, așa că intră pe vegis.ro unde găsești soluția. Site-ul are o gamă variată de alimente și suplimente ce te pot ajuta cu asimilarea substanțelor de care ai nevoie, în cazul în care nu reușești să le preiei doar din alimentație.

2.      Ora meselor

Un alt aspect de care să ții cont este ora la care iei masa. Un stil de viață haotic poate duce la tulburări ale sistemului digestiv și mai departe chiar la dezvoltarea anumitor boli. Învață să-ți stabilești un stil de viață cât mai constant, pentru a-i fi mai ușor corpului tău să se adapteze la ceea ce mănânci. De asemenea, mai ține cont și de numărul de calorii pe care îl au alimentele la orele târzii, deoarece seara organismul nu mai are aceeași capacitate de digestie ca dimineața. Un alt sfat util este să nu mănânci dulciuri în a doua parte a zilei, fă acest lucru doar dimineața pentru a te încărca cu energie.

3.      Apa

Al treilea aspect legat de obținerea unui stil de viață sănătos este apa. Este extrem de important să consumi o cantitate mare de apă între mese pentru a ajuta digestia și a-ți hidrata organismul, dar mai este important și să știi când să nu o bei. Nu bea lichide în timpul meselor, doar înainte sau după, deoarece aceasta va încetini procesul de digestie, diluând acizii și enzimele.

Așadar, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, fără dureri și disconfort, urmează cei trei pași de mai sus. Te bucuri mai tare de viață când te simți bine în pielea ta!

Sursa foto pexels.com