Cu totii iubim deserturile, iar azi ne-am gandit sa va prezentam o multitudine de tipuri de cheesecake. Sarbatorile se apropie, asadar este un moment perfect pentru a-ti alege desertul pentru masa de Craciun sau Revelion. Un cheesecake este mereu o alegere potrivita cu care iti vei surprinde invitatii, prietenii si familia.

Cheesecake cu ciocolata

Blatul de biscuiti

300 g biscuit cu cacao si crema

100 g unt 82% grasime

Crema de ciocolata si mascarpone
240 g ciocolata Poiana Amaruie 65% cacao
120 g zahar pudra
300 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
7 g gelatina
1 plic zahar vanilat bourbon

Decor
40 g ciocolata
40 g ciocolata obite de rodie sau orice alte fructe doriti

Metodă de preparare

Biscuitii maruntiti cu robotul sau sucitorul se amesteca cu untul topit apoi se pun intr-o forma detasabila de 20cm Ø si se preseaza uniform pe toata suprafata. Se da la rece pana ce blatul este intarit.

Ciocolata se topeste pe baie de apa si se lasa la temperat.
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min, apoi se topeste pe baie de apa sau la microunde (fara a da in fiert) chiar in momentul in care trebuie sa o punem in crema.


Crema de branza mascarpone se pune intr-un castron incapator, se adauga smantana pentru frisca, zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si se mixeaza cam 2 min. Se adauga gelatina topita si se continua mixarea pana ce compozitia capata consistenta si devine pufoasa.


Ciocolata topita si temperata se amesteca cu cateva linguri de crema apoi se rastoarna peste crema de mascarpone si se omogenizeaza.
Se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza uniform si se pune la rece pentru 2-3 ore.


Se scoate tava din frigider si se trece pe margine cu un cutit incalzit apoi se detaseaza inelul formei. Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu fulgii de ciocolata si bobite de rodie sau alte fructe de sezon.

Pentru alte tipuri de cheesecake, avem mai jos cateva idei

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.