Apa este esențială pentru viață, iar calitatea acesteia este importantă pentru sănătatea noastră. Apa potabilă trebuie să fie curată, fără impurități și bacterii, pentru a fi sigură pentru consum.

În România, calitatea apei potabile variază de la regiune la regiune. În unele zone, apa poate fi contaminată cu bacterii, metale grele, pesticide, nitrați, etc. Aceste impurități pot provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi:

 • Diaree
 • Boli de stomac
 • Infecții ale tractului urinar
 • Cancer
 • Dezvoltarea unor boli cronice

Pentru a asigura o calitate optimă a apei potabile, este important să folosim filtru Big Blue. Filtrele de apă Big Blue sunt o soluție eficientă pentru purificarea apei.

Nevoia de a folosi filtre de apă Big Blue

Există o serie de motive pentru care este nevoie de a folosi filtre de apă Big Blue:

 1. Pentru a îmbunătăți gustul și mirosul apei. Apa potabilă poate avea un gust și un miros neplăcut din cauza impurităților. Filtrele de apă Big Blue pot elimina aceste impurități, îmbunătățind astfel gustul și mirosul apei.
 2. Pentru a elimina impuritățile periculoase. Impuritățile din apă pot provoca o serie de probleme de sănătate. Filtrele de apă Big Blue pot elimina o gamă largă de impurități, inclusiv bacterii, metale grele, pesticide, nitrați, etc.
 3. Pentru a proteja aparatele electrocasnice. Impuritățile din apă pot deteriora aparatele electrocasnice, cum ar fi mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și boilerele. Filtrele de apă Big Blue pot proteja aceste aparate, prelungindu-le durata de viață.

Avantajele filtrelor de apă Big Blue

Filtrele de apă Big Blue oferă o serie de avantaje, printre care:

 1. Eficiența ridicată în purificarea apei. Filtrele de apă Big Blue pot elimina o gamă largă de impurități, inclusiv bacterii, metale grele, pesticide, nitrați, etc.
 2. Ușor de instalat și întreținut. Filtrele de apă Big Blue sunt ușor de instalat și întreținut.
 3. Costuri reduse de operare. Filtrele de apă Big Blue au costuri reduse de operare, comparativ cu alte metode de purificare a apei.

Caracteristicile filtrelor de apă Big Blue

Filtrele de apă Big Blue au o serie de caracteristici specifice, printre care:

 1. Dimensiune mare a carcasei. Carcasa filtrelor de apă Big Blue are o dimensiune de 20 de inci, ceea ce permite o capacitate de filtrare mai mare.
 2. Cartușe filtrante de înaltă calitate. Filtrele de apă Big Blue sunt echipate cu cartușe filtrante de înaltă calitate, care asigură o filtrare eficientă a apei.
 3. Opțiuni de filtrare multiple. Filtrele de apă Big Blue pot fi echipate cu o varietate de cartușe filtrante, care permit o purificare a apei personalizată.

Beneficiile filtrelor de apă Big Blue

Filtrele de apă Big Blue oferă o serie de beneficii pentru sănătate, mediu și economie, printre care:

 1. Sănătate îmbunătățită. Filtrele de apă Big Blue pot ajuta la reducerea riscului de apariție a unor probleme de sănătate cauzate de impuritățile din apă.
 2. Protecția mediului. Filtrele de apă Big Blue pot ajuta la reducerea consumului de apă potabilă, precum și la reducerea cantității de deșeuri generate.
 3. Economie. Filtrele de apă Big Blue pot ajuta la reducerea costurilor de întreținere a aparatelor electrocasnice.

Montajul filtrelor de apă Big Blue

Montajul filtrelor de apă Big Blue este o operațiune relativ simplă, nu necesita un instalator profesionist,  poate fi efectuată de oricine are abilități minime de bricolaj.

Pentru a monta un filtru de apă Big Blue, aveți nevoie de următoarele materiale:

 1. Filtru de apă Big Blue
 2. Cartuș filtrant
 3. Conectori
 4. Șuruburi
 5. Bandă de teflon

Instrucțiuni de montaj:

 • Alegeți un loc potrivit pentru a monta filtrul. Locul trebuie să fie ușor accesibil pentru întreținere.
 • Curățați locul de montaj.
 • Așezați filtrul pe locul de montaj.
 • Conectați cartușul filtrant la filtru.
 • Conectați filtrele la conducta de apă.
 • Porniți apa și verificați dacă există scurgeri.
 • Întreținerea filtrelor de apă Big Blue

Filtrele de apă Big Blue trebuie întreținute periodic pentru a menține eficiența lor.

Intervalul de întreținere depinde de tipul de cartuș filtrant utilizat. În general, cartușele filtrante trebuie schimbate la fiecare 6-12 luni.

Pentru a schimba un cartuș filtrant, urmați acești pași:

 1. Opriți apa.
 2. Desfaceți conectorii care conectează filtrul la conducta de apă.
 3. Scoateți cartușul filtrant vechi.
 4. Introduceți cartușul filtrant nou.
 5. Conectați din nou filtrul la conducta de apă.
 6. Porniți apa.

Sfaturi pentru întreținerea filtrelor de apă Big Blue

Pentru a prelungi durata de viață a filtrelor de apă Big Blue, este important să le curățați periodic. Curățarea se poate face cu o soluție de apă și oțet.

Dacă apa dumneavoastră este foarte murdară cum se intampla frecvent la alimentare cu apa din surse proprii obtinuta prin foraje puturi, este posibil să fie nevoie să schimbați cartușul filtrant mai des.

Verificați periodic filtrele pentru semne de deteriorare. Dacă observați orice deteriorare, înlocuiți imediat filtrul.

Prin respectarea acestor instrucțiuni, puteți asigura o funcționare eficientă și durabilă a filtrelor dumneavoastră de apă Big Blue.