Gabriela Cojocaru

Gabriela Cojocaru este un bucătar aflat intr-o continuă dezvoltare, care s-a remarcat atât în mediul profesional, la TV dar și în plan educațional la școala de bucătari unde a urmat cursurile.

Am renunțat la o carieră juridică pentru meseria de bucătar” ne-a relatat Gabriela…dar mai multe aflați din interviul de mai jos:

1. Ce ne poți spune despre tine?

Mă numesc Gabriela Cojocaru, am vârsta de 27 de ani, sunt din Cernavodă, dar de aproximativ 10 ani locuiesc în București .

2. Cum a apărut pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit a apărut din anii studenției. Viața de tanăra studentă, la cămin, m-a indepărtat de fast-food-uri, și m-a determinat să încep să-mi gătesc singură.

3. Care a fost cea mai mare provocare profesională de pană acum?

Cred că în domeniul ăsta, provocări sunt tot timpul, că o primă provocare a fost decizia de a alege această meserie.

4. De cât timp ești bucătar profesionist?

Cred că sunt în jur de 4 ani de când mă pot considera bucătar profesionist.

5. Ce recomandări ai pentru cei aflați la început de drum în această carieră?

Pentru cei aflați la început, le recomand să se înarmeze cu răbdare. Nu este o carieră usoară, iar stresul este principalul factor la care trebuie să faci fată. Și nu în ultimul rând, să te afli mereu într-o continuă dezvoltare a cunoașteri.

6. Rețeta preferată?

Nu am o rețetă preferată, îmi place mult să gătesc paste, și carne de orice fel.
Recunosc că nu mă pricep prea bine la dulciuri.

7. Unde lucrezi acum?

În prezent lucrez la Andy’s Pizza, o companie ce a dezvoltat mai multe locații în București, și nu numai.

8. Cine a fost mentorul tău în bucătărie?

Cred că mentor mi-am fost singură, am vrut să fur câte puțin de la fiecare bucătărie în care am lucrat.

9. Care este visul tău în acest domeniu?

Visul meu este să cunosc cât mai multe bucătarii, să fiu în continuă cunoaștere a acestei meserii.

10. Dacă ar fi să alegi din nou meseria această de bucătar, ai alege la fel?

Am renunțat la o carieră juridică pentru meseria de bucătar, și oricând aș alege meseria asta pentru că este ceva ce fac cu pasiune.