Folosind o friteuza cu aer cald avem garantia ca mancam sanatos iar preparatele sunt gatite intr-un timp mult mai scurt.

Friteuzele cu aer cald reprezinta o varianta mai sanatoasa si mai rapida de gatit, reusind sa inlocuiasca friteuza cu ulei si, in anumite cazuri, chiar si cuptorul electric.

Avantajele folosirii unei friteuze cu aer cald:

  • Mancarea va fi preparata mult mai rapid. Aerul circula uniform in friteuza la o temperatura similara cu a unui cuptor electric iar mancarea va fi gatita intr-un timp foarte scurt.
  • Economie la factura electrica. Gatind mai rapid, vom consuma mai putin curent.
  • Mancare sanatoasa si delicioasa. Folosind un air fryer vom putea gati fara sa folosim ulei deloc sau putem folosi ulei, dar in cantitati foarte mici si mancarea va iesi foarte gustoasa.
  • Sunt usor de folosit. Cele mai bune friteuze cu aer cald au meniuri intuitive care ne permit sa le folosim cu foarte mare usurinta.

Care sunt diferentele dintre o friteuza cu aer cald si un cuptor electric?

Mancare sanatoasa. Daca atunci cand facem o friptura la cuptor trebuie sa inabusim initial carnea in apa, ulei si vin, ei bine, cand vine vorba de a prepara o friptura la friteuza cu aer cald nu trebuie decat sa pulverizam putin ulei pe carne si asta este tot.

Rapiditate. Deoarece spatiul interior este mult mai mic decat la un cupotr electric mancarea se va gati mult mai repede. Daca in cuptor trebuie sa tinem carnea 1,5-2 ore pentru a fi gatita complet, in friteuza timpul de gatire variaza intre 30-50 minute, in functie de modelul friteuzei si puterea acesteia.

Pret de achizitie mai mic. Chiar daca ne orientam catre una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald, pretul de achizitie va fi mai mic decat in cazul in care alegem sa cumparam un cuptor electric.

Daca avem friteuza inseamna ca nu trebuie sa mai cumparam si cuptor electric?

Nu! Desi friteuza este mai utila in anumite situatii decat cuptorul electric si cuptorul are rolul sau in gospodarie.

In friteuze putem pregati maxim 5-6 portii de mancare, in cazul in care alegem o friteuza XXL, caci in cazul friteuzelor de dimensiuni medii se pot gati maxim 4 portii. Astfel, daca avem musafiri sau familia este destul de numeroasa, ne va fi destul de dificil sa pregatim masa la friteuza pentru toti membrii familiei.

Cuptorul este benefic si cand dorim sa coacem cozonaci sau blaturi de tort sau fel si fel de produse de patiserie.

In concluzie, friteuza este buna fiindca ne ajuta sa gatim mai sanatos si mai rapid, dar in cantitati mai mici decat am putea-o face la un cuptor electric. Cu toate acestea, cuptorul are rolul sau in bucatarie si nu poate fi inlocuit in totalitate de friteuza cu aer cald.