Desertul are o importanță majoră pentru cei din industria HoReCa, deoarece preparatele dulci aduc un venit suplimentar și măresc șansele ca oamenii să revină în restaurantul unde le-au consumat. Potrivit unui raport realizat de Datassential, 53% dintre consumatori au declarat că au consumat desert în ziua anterioară. Potrivit aceluiași studiu, 60% dintre operatorii din HoReCa susțin că deserturile măresc profiturile și că factorul principal ce stă la baza selecției unui desert este familiaritatea – oamenii tind să aleagă preparate pe care le cunosc deja sau care le trezesc nostalgie. Mai mult decât atât, potrivit statisticilor, dacă 10% dintre clienții unui restaurant comandă un desert, vânzările pe acest segment din meniu pot avea o creștere de 50%.

Află mai departe care sunt deserturile cele mai în vogă în restaurante și descoperă câteva exemple de preparate dulci ce oferă o experiență culinară de neuitat!

Deserturile la „modă” în restaurante

Atunci când realizează un meniu de deserturi, operatorii din industria ospitalității au în vedere două categorii de preparate: cele care se consumă de regulă după o masă și cele care sunt considerate gustări de sine stătătoare, consumate fără a exista un meniu anterior. În alegerea unui desert este foarte importantă familiaritatea – clienții privesc cu nostalgie anumite preparate ce le amintesc de copilărie sau pe care le consumă de obicei. Însă și deserturile care nu au neapărat o tradiție în bucătăria românească se bucură de apreciere din partea publicului. Este și cazul deserturilor tip monoporții realizate de Eisberg, ce vin într-o diversitate de arome și texturi. De exemplu, White Chocolate Lava Cake, unul dintre deserturile la „modă” în restaurante, este o prăjitură cu gust și aspect deosebit, ce îmbină finețea ciocolatei albe cu aroma delicată a blatului de vanilie. Din categoria deserturi congelate HoReCa fac parte și torturile Eisberg. Unul dintre cele mai iubite este Apple cake, o prăjitură ce păstrează gustul copilăriei: măr, scorțișoară, crema de vanilie și blat de biscuiți.

 

Ingredientele unui desert de senzație

Ce faci când simți nevoia să mănânci ceva dulce rapid, dar nu ai timp să îți prepari un desert sau îți e teamă de faptul că rezultatul nu va fi pe măsura așteptărilor? Te răsfeți cu un desert în restaurant! Iată câteva recomandări de deserturi realizate de Eisberg, care vor satisface cu siguranță și cele mai pretențioase gusturi!

Prăjitura Zebratto

Zebratto este o prăjitură cu o textură deosebită: cremă de lapte, un strat fin de ciocolată, pe un blat moale și aromat.

Lemon mousse

Dacă îți e poftă de un desert cremos, cu o consistență aerată, atunci Lemon mousse e alegerea ideală. Conține cremă de lămâie și blat de bezea, ce creează o textură delicată și ușoară.

Lava cake forest fruit

Unul dintre cele mai apreciate și mai atrăgătoare deserturi din punct de vedere estetic este Lava cake forest fruit. Blatul dens de ciocolată se îmbină armonios cu gustul dulce-acrișor al fructelor de pădure, oferind o experiență culinară de neuitat.