Cultura cafelei incepe inca din secolul 11, pe atunci cafeaua era exportata catre Arabia din tara de oirigina Etiopia. Persii erau atrasi de efectul revigorant si de aroma noii bauturi. Cuvantul “cafea” vine de la vechiul cuvant din araba “qahwah”.

In a doua jumatate a secolului 15, cafeaua s-a raspandit din Mecca si Medina catre Arabia, de unde a ajuns in Egipt in 1510.

Cafeaua a avut un rol tot mai important in Arabia, Asia, Anatolia, Siria, Egipt si Europa de Est. Primele cafenele au fost deschise in Damascus si Aleppo, in 1530 respectiv 1532. Dupa acestea, s-a raspandit in toata lumea devenind indispensabila.

Urmarind originea cafelei

Boabele de cafea sunt culese in aproape 70 de tari din intreaga lume, zona ideala fiind cea deluroasa. America Latina, Asia de Est si Africa Centrala conduc in momentul de fata distributia de cafea.

Cafeaua Arabica este foarte raspandita in America Latina iar cafeaua Robusta in Africa Centrala. Tara conducatoare in distribuirea de cafea este Brazilia cu un procent de 33%. Cea de a doua tara cu cea mai mare productie este Vietnam, urmata de Indonezia, Colombia, Etiopia si Peru.

Iubitorii de cafea intodeauna acorda atentie originii cafelei pe are o beau si pot simtii imediat diferenta dintre acestea. Poti sa bei cafea de origine, preparata de profesionisti in cafenelele Gloria Jean’s Coffees.

Cum a devenit cafeaua atat de cunoscuta

De la aparitia cafelei ca bautura, cafenelele au existat si au servit cafea tuturor oamenilor din toate clasele sociale. Cafenelele sunt vazute ca un loc confortabil pentru intalniri cu prietenii, relaxare, lucru sau studiu.

Cafeaua este considerata o bautura ce se serveste in mod principal dimineata, odata cu micul dejun, deoarece iti da energie. Multi spun ca nu-si pot incepe ziua daca nu consuma o cana de cafea dimineata.

Trasaturile cafelei

Trasaturile plantei de cafea sunt modificate in functie de solul in care creste, conditiile meteo, precipitatii, expunerea la soare si altitudine.

In plus, acesti factori nu doar ca schimba chimia plantei dar dupa ei ne putem da seama de calitatea cafelei. Cu atat de multe varietati, cafeaua a devenit o bautura de neinlocuit.

Cafeaua este o bautura ce a intarit comunicarea intre oameni si a devenit o regula nescrisa prin care este oferita in intalniri.