Sezonul estival a început, de data aceasta cu ceva mai multe speranțe că nu vor fi restricții. Mulți dau năvală la malul mării și ce-i drept aici sunt unele dintre cele mai caute joburi de vară. Totuși perspectivele tinerilor se îndreaptă și spre joburi online.

Pe piața locurilor de muncă și-au făcut de multă vreme apariția acele joburi ce implică muncă online. Fie că vorbim de comunicare online, de locuri de munca videochat in Bucuresti, online-ul se pare că a schimbat multe tendințe.

Topul locurilor de muncă în vara lui 2022

Sunt căutate joburile sezoniere, dar și cele care au șanse să devină colaborări pe termen mediu sau chiar lung. Unul dintre acestea este chiar la videochat. Nu este prima dată când auzim despre acestea ca fiind pe val. Presupun muncă exclusiv online, se adresează unui public străin, de peste hotare. În plus, sunt studiouri care ridică standardele în acest sens și blochează rețelele în România, astfel încât să ofere confidențialitate 100% membrelor din echipă.

Un astfel de studio, cu o ofertă de job atractivă este Prime Studios. Despre oferta curentă, ce pune la bătaie, despre decontarea transportului și altele descoperiți în pagina oficială. Cu maximă transparență își prezintă și oferta online pentru doritoare.

Un loc secund, dar rămânem tot în sfera aceasta a online-ului, o au joburile de consiliere clienți. Observăm că în zilele noastre implicit recepțiile hotelurilor sau pensiunilor, a diverselor unități de cazare se dezic de metoda clasică de a întâmpina clienți. Preferă în schimb să ofere oricând suport, consiliere telefonică și mai rar sau ocazional prezența fizică în locație. Astfel și oaspeții se simt mai mult în largul lor.

Un al treilea tip de job în acest top este cel de deplasare și muncă în egală măsură. Se pare că au reînceput sezoanele lungi de croaziere. Cine este dispus să renunțe la confortul de acasă și să muncească în deplasare este invitat să fie la bordul unui vas unde trebuie prestate servicii ospitaliere.

Publicul țintă, tinerii

Începutul de drum în câmpul muncii nu este de fiecare dată unul lin, ușor și așa cum visează unii. Una din marile probleme este lipsa de experiență. Având în vedere câtă lipsă de forță de muncă există în aproape orice domeniu, acum mulți dintre angajatori preferă să aleagă începători pe care să îi formeze ulterior. Așadar lipsa de experiență nu mai pare o problemă majoră.

O altă strategie pe care și-o creează se referă la asumarea trainingului. Spre exemplu în videochat și în mod special când vine vorba de studioul Prime pentru fiecare model nou venit în echipă există oferta aceasta: training gratuit, implicit cursuri de limbă engleză și suport pentru integrarea în echipă. Chiar și dacă vorbim despre modele cu experiență în domeniu, este de preferat să existe această instruire de la bun început. Pe modele nu le costă nimic și în plus sunt astfel ghidate de la bun început cum și care sunt regulile casei.

Vara este perioada în care joburile sezoniere sunt la mare căutare. Ce alegeri faceți vara aceasta?