Astazi, ca si in trecut, ceasul de mana este de fapt cel mai important accesoriu masculin. In afara modei si speculatiilor, alegerea ceasului vorbeste despre noi, despre personalitatea noastra si despre caracterul nostru. Pentru un interviu de angajare, pentru o intalnire sau un briefing, mai degraba decat pentru o plimbare placuta pe plaja sau pentru petrecerea timpului liber, ceasul este o parte de cultura, si in unele cazuri arta, si afirma clar cine suntem, ce ne dorim si ce ne place.

Daca, de exemplu, achizitia vizeaza cadoul unui prim ceas pentru o ocazie speciala precum o zi de nastere, un majorat sau o petrecere de absolvire, alegerea poate cadea asupra ceasurilor care amintesc de modele clasice cu liniile lor sobre, realizate din  materiale pretioase precum aurul galben sau platina data fiind importanta momentului. In acest moment ne-am permite sa sugeram clientului o marca cu o poveste in spate, deci capabila sa imbine mecanica buna si un stil vintage reinterpretat intr-o cheie moderna in acelasi ceas.

Pentru un cadou de nunta, insa, se poate face o alta alegere, optand pentru un brand care ofera publicului posibilitatea de a achizitiona aceeasi varianta de ceas diferentiata pentru barbati si femei. In unele cazuri, de fapt, modelele variaza prin caracteristici simple precum diametrul carcasei sau impodobirea carcasei si a cadranului cu mici diamante taiate stralucitor. Acest lucru le-ar permite tinerilor casatoriti sa se bucure de doua ceasuri foarte asemanatoare, marturisind legatura care ii uneste. Magazinul online ceasuri-shop.ro ofera o multime de modele de ceasuri de mana pentru barbati si femei la preturi foarte atragatoare. Nu toate ceasurile trebuie sa fie scumpe sau cu materiale pretioase, insa un ceas bun va avea un mecanism mereu functional pe perioade indelungate! 

O alta alegere poate fi facuta analizand pasiunile celor care vor primi cadoul: pentru un barbat activ, a carui pasiune este marea sau scuba diving, vom opta pentru marci de ceasuri capabile sa garanteze o rezistenta excelenta la apa. Exista marci care au dedicat linii intregi scafandrilor profesionisti. Acelasi lucru este valabil si pentru pasionatii de aviatie sau istorie: multe marci au dedicat segmente de productie acestor pasiuni, celebrand pasiunile si realizarile acestor oameni pas cu pas. 

Pentru un colectionar care detine deja in mod clar numeroase ceasuri, in schimb, evaluarile pot fi orientate catre marci de nisa, producatoare, eventual catre editii limitate greu de gasit. Acest lucru va permite sa evitati sa oferiti duplicate sau ceasuri foarte asemanatoare cu ceva ce detine deja. Trebuie sa avem in vedere rafinamentul si pregatirea persoanei fata de arta ceasornicarilor, rafinamentul miscarii ceasului, finisajele sale estetice, complicatiile… Pe scurt, trebuie luate in considerare si toate caracteristicile care cresc valoarea si raritatea piesei. 

O ultima consideratie posibila se refera la utilizarea ceasului: acest ceas va fi purtat la evenimente speciale sau va fi purtat zi de zi? Tot in acest caz, „utilizarea prevazuta” ne va indruma, tinand cont de stilul de viata al persoanei, spre modele mai rafinate si carora trebuie sa le acordam atentie sau spre ceasuri solide cu linii casual adecvate uzului zilnic.