Marile sărbători religioase, dar și reușitele importante din viața românilor nu trec neobservate pe lângă aceștia, care profit de orice prilej pentru a întinde o masă mare, cu preparate delicioase, din care să se înfrupte rude, prieteni, cunoștințe și nu numai. Există multe feluri de mâncare și prăjituri care fac cinste oricărei mese de acest fel, iar la loc de cinste printre toate aceste preparate se află, de obicei, și un platou tradițional pe care toată lumea îl adoră.

Un platou tradițional, curcubeu pe cerul gurii

Nu mai este niciun secret că ne place să fim înconjurați de cei dragi în momentele importante din viața noastră, iar străinii s-au convins și ei că bucătăria românească este una plină de savoare, și nu este indicată celor care vor să țină cură de slăbire. De pe orice masă de sărbătoare nu lipsește un platou tradițional, plin de preparate atât de bune, încât nu știi care să fie preferatul. Dar, de ce să ai un favorit când toate sunt atât de delicioase?

Tradiție, dar și puțină superstiție

Deși în general românii nu sunt prea superstițioși de felul lor, atunci când vine vorba despre mesele de sărbătoare, atunci există anumite feluri de mâncare care nu lipsesc niciodată, deoarece se consideră că absența acestora ar fi un semn de ghinion pentru perioada următoare. De fapt, explicația este mult mai simplă: ne plac prea mult pentru a renunța la ele. Printre acestea, la loc de cinste se află acel platou tradițional care, de regulă, este servit la început, ca un mic intro la ceea ce urmează să se întâmple! Culinar vorbind, firește!

Peștele, de neînlocuit

Românii iubesc peștele, așa că pe masa lor de sărbătoare se va afla măcar un preparat care îl are printre ingrediente. Fiecare familie are propriile tradiții în acest caz, dar cu siguranță peștele este nelipsit!

Să nu uităm de friptură

Cum am putea să vorbim despre mese de sărbătoare fără ca pe ele să nu se afle măcar un platou cu friptură. Porcul este ”legume tradițională” a românilor, dar nici celelalte cărnuri nu sunt ignorate. De altfel, se spune că o friptură servită la o masă de sărbătoare îți aduce mult noroc în perioada următoare, așa că este obligatoriu să se regăsească în meniu.

Ciorba de perișoare sau de burtă

După atât de multă carne, simți nevoia să mai clătești puțin stomacul, oferindu-i ceva lichid. O ciorbă sună perfect, nu? Dar de ce să te rezumi la legume, când avem ciorba de perișoare sau cea de burtă, care sunt preferatele tuturor, nu numai când este vorba despre mesele de sărbătoare?

Salata boeuf

Preferata multora, în special în sezonul rece, salata boeuf nu lipsește aproape niciodată. Dacă mai adaugi printre ingredient și ceva carne de bună calitate, nu-ți mai vine să te ridici de la masă.

Platoul tradițional

Nu își merită acest loc în clasamentul nostru, dar de fapt nici nu a fost vorba despre o ordine a preferințelor. Cu un platou tradițional se deschid toate mesele de sărbătoare, îl poți lua la serviciu pentru a servi de aniversarea ta, îți poți servi oaspeții sosiți pe nepusă masă și nu numai. Nu ai cum să dai greș cu așa ceva, iar cel puțin turiștii străini îl adoră. Și, chiar dacă te pricepi foarte bine să îl faci și tu, uneori timpul nu este de partea ta. Ce faci atunci? Nimic mai simplu: apelezi la Carmangeria Moldovan și ai parte de unul gata făcut, cu preparate delicioase, proaspete și savuroase, numai bune de servit și mâncat!

Mereu în topul preferințelor

De la Carmangeria Moldovan poți cumpăra nu doar preparate de-a gata, care te scutesc de mult efort, dar și carne proaspătă de bună calitate, mezeluri delicioase, ba chiar și lactate care le poartă semnătura.

Totul a început prin anii ’80, când Ștefan Moldovan era cunoscut drept unul dintre cei mai buni măcelari și preparatori de carne din Cluj. Apoi, în anul 1994, a înființat Carmangeria Moldovan, un mic atelier de carmangerie în curtea casei sale din Sânnicoară. Ștefan a reușit să transmită familiei sale pasiunea și arta carmangeriei, și astfel s-a ajuns la ceea ce avem azi, un nume sinonim cu calitatea, prospețimea, și gustul preparatelor tradiționale de odinioară.

În urmă cu 10 ani a avut loc un proces de rebranding, care a presupus atât schimbarea denumirii afacerii, cât și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne. În magazinele lor există atât o zonă de vânzare de unde se pot cumpăra produsele care aparțin carmangeriei Moldovan, cât și o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde pregătite de bucătarii companiei.

Carmangeria Moldovan reprezintă o afacere de succes, pe care o găsești în I.L Caragiale nr.16, Sânnicoara, Apahida, Cluj, la email delivery@cmdn.ro sau număr de telefon 0747.051.900. Indiferent dacă vrei un platou tradițional sau orice altceva, aici este locul unde trebuie să ajungi!