Lect.Univ. Dr. Alice Piperea ne atenționează (http://alicepiperea.ro/notificare-publica-suplimentul-pentru-slabit-in-shape-sibutramina/) asupra faptului că “Administrația pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite (FDA) îisfătuiește pe consumatori să nu cumpere sau să utilizeze „In Shape”,un produs promovat pentru pierderea în greutate. Acest produs a fost analizatîn timpul unor examinări de rutină și s-a constatat că este contaminat cusibutramină.

Analizele efectuate în laboratoarele FDA au confirmat că „In Shape” conține sibutramină. Sibutramina este o substanță controlată care a fost scoasă din piața farmaceutică în octombrie 2010 din motive de siguranță. Produsul reprezintă o amenințare pentru viața consumatorilor deoarece sibutramina este cunoscută pentru creșterea substanțială a tensiunii arteriale și / sau a frecvenței cardiace în cazul unor pacienți și poate prezenta un risc semnificativ pentru persoanele cu antecedente de boală coronariană, insuficiență cardiacă congestivă, aritmii sau accident vascular cerebral. Acest produs poate, de asemenea, să interacționeze, în moduri care amenință viața, cu alte medicamente pe care un consumator le poate lua.

Această notificare are rolul de a informa publicul despre tendința crescătoare de contaminare intențională a suplimentelor alimentare sau a alimentelor convenționale cu medicamente și substanțe chimice nedeclarate, potențial dăunătoare pentru sănătatea consumatorilor. Produsele cel mai frecvent contaminate cu substanțe medicamentoase periculoase fac cel mai frecvent parte din categoria celor promovate pentru creșterea preformanței sexuale, pierderea în greutate și creșterea masei musculare, iar reclama susține că sunt 100% naturale.

Trebuie să reții faptul că autoritățile competente din domeniul medicamentului nu pot testa și identifica toate produsele comercializate sub formă de suplimente alimentare care conțin substanțe potențial dăunătoare nedeclarate pe ambalajul produsului. Consumatorii ar trebui să fie precauți înainte de a cumpăra orice produs din categoriile enumerate mai sus.

Despre Alice poți afla mai multe AICI (http://alicepiperea.ro/despre-mine/).
Cu Alice poți intra în contact pe Facebook ( www.facebook.com/alicepiperea ) și poți lua legatura cu ea dacă ai nevoie de lecții de pregătire la chimie pentru BAC sau pentru admitere la facultate (http://alicepiperea.ro/lectii-de-chimie/ ).
Dacă articolele ei ți se par interesante, te poți abona gratuit la website-ul ei (www.alicepiperea.ro) și vei primi toate aceste articole, imediat după publicare, în căsuța de e-mail.