Pachete de evaluare efectuate de Observatorul Culinar

Orice companie care oferă servicii de alimentație publică, indiferent de modul de organizare poate fi acceptată pentru evaluare dar numai cei care merita vor primi certificatul de încredere.

  • Restaurante
  • Cafenele
  • Baruri
  • Catering

În cadrul procedurii de evaluare se verifică următoarele criterii minime:

  • Unitatea trebuie să aibă autorizație de funcționare,
  • Majoritatea personalului care își desfășoară activitatea în unitatea de alimentație publică trebuie să fie calificat,
  • Toți cei care aprovizionează, lucrează sau distribuie produse alimentare trebuie să fi absolvit un curs de noțiuni fundamentale de igienă.

Ce mai trebuie să îndeplinească o companie pentru a putea primi certificatul de incredere?

Dupa ce se evaluează criteriile minime, se trece la etapa următoare care constă în vizite inopinante și sub rezerva anonimatului a unuia sau a mai multor specialiști ai Observatorului Culinar, profesioniști în domeniul culinar și în oneologie, care, având calitatea de client evaluează înca 10 criterii:

  1. Modul de preluare a comenzilor,
  2. Rapiditatea și modul servire,
  3. Amabilitatea personalului,
  4. Prospețimea preparatelor,
  5. Respectarea în fiecare zi a rețetelor,
  6. Raportul calitate/preț,
  7. Ambientul din locația respectivă,
  8. Respectarea normelor de igienă,
  9. Modul în care arată și cum este păstrată curățenia în unitate și la toalete.
  10. Părerile consumatorilor din locația respectivă.

Pentru a stabili o întâlnire ne puteți suna la telefon: 0771 430 955 – Panait Mihai Vlad