Când vine vorba de timpul unei mame, niciodată nu este suficient pentru tot ceea ce are de făcut, iar odată cu diversificare treaba se poate complica și mai mult.

Sigur că există copilași care mânâncă orice, mai sunt curioși să mânânce și singuri, astfel treaba mamei este ușurată cu mult. Pe de altă parte, diversificarea poate aduce cu sine multe momente în care mămica nu mai știe cum să convingă bebelușul să guste câte ceva.

Fie că este vora de piureuri sau bucățele, seturi amuzante de veselă, suzete cu mâncărică pentru începutul diversificării sau orice altceva care ar putea ajuta, timpul folosit în administrarea întregii probleme este foarte mult.

Există însă câteva trucuri care pot ajuta în căștigarea timpului în acest proces

  1. Pregătirea alimentelor în avans pentru câteva zile. Atunci când cureți și fierbi legumele mai mereu rămâne cel puțin o porție în plus. Astfel, poți să pregătești în avans pentru mai multe zile, iar dacă nu vrei să îi dai mai multe zile la rând poți puneîn congelator pentru mai târziu. Pentru aputea fi păstrată mai mult timp în frigider, mâncarea pregătită poate fi vidată. Astfel se va păstra fresh pentru un timp mai îndelungat. În acest fel nu trebuie să pregătești zilnic masa de la zero.
  2. Folosirea unui scaun de masă înalt încât să il facă curios de ceea ce pregătește mama. Bebelușii sunt curioși din fire, așa învață ei. Stârnește-i  pofta de a testa mâncarea lăsându-l să vadă ce prepari. Alege texturi diferite pentru a se bucura de o stimulare senzorială bogată. Dă-i în mână fructe și legume ne preparate pentru a le cunoaște mai bine. El se joacă, tu faci mâncarea și toată lumea este fericită. Când e deja mai mare, un turn de învățare poate fi de ajutor pentru a-l lăsa să participe la pregătirea mesei.
  3.  Liber la distracție. Cu riscul de a avea mâncare peste tot, alege să te îmbraci în niște haine de casă și lasă-l să mânânce singur cu mâna. Poate dacă i se pare distractiv bagă și în guriță și prinde gustul. Astfel în acest timp, poți face și altceva. Alege să pui o folie pe jos, sau o față de masă de hârtie care îți va permite să strângi mai rapid tot. Cu timpul se va învăța să mânânce frumos dar până atunci de ce să nu vă bucurați de o porție de distracție la desert?

Nu te stresa, ai răbdare și totul va merge foarte bine odată cu trecerea timpului. Fiecare bebeluș este diferit, din această cauză trebuie să și testezi ce merge în cazul luiși cum poți optimiza timpul petrecut făcând mancare.