Sarcina de a organiza petrecerea zilei de naștere a copilului tău poate reprezenta o adevărată provocare. Îți dorești să pui în practică cele mai creative idei, pentru ca această zi să rămână una memorabilă. Poate că deja te-ai gandit la personaje din desene animate, baloane, un spațiu de joacă și multe altele. Însă pe lângă toate acestea, nu vei putea scăpa din vedere mâncarea delicioasă și deserturile încântătoare.

Iată ce nu trebuie să lipsească de la petrecerea aniversară a copilului tău astfel încât să te asiguri că ziua va fi învăluită în bucurie și bună dispoziție 

Planificarea petrecerii

Atunci când planifici o petrecere vei dispune de o varietate de opțiuni însă acest lucru necesită timp și răbdare pentru a pune totul la punct. Astfel, poți mai întâi să alegi o temă a petrecerii, stabilește jocurile și activitățile, orele între care se desfășoară petrecerea, realizează lista de invitați și nu uita să verifici dacă invitații au anumite alergii privind anumite feluri de mâncare. 

Băuturi și feluri de mâncare

Alege meniul astfel încât copiii să fie surprinși în cel mai plăcut mod și să se simtă confortabil. Atâta timp cât este atractiv, delicios și pe alocuri, fascinant, nu ai cum să dai greș. 

Băuturi de bun venit

Odată cu sosirea micilor invitați, îi poți întâmpina cu diverse băuturi care vor fi pe placul lor: limonadă, smoothie, suc de mango, suc de portocale, mere sau oricare altul din fructe proaspete. Totodată îi poți fascina cu cocktailuri colorate, realizate tot din ingrediente naturale, decorate într-o manieră captivantă.

Aperitive

Copiii cu siguranță vor fi încântați de acele platouri din care se pot servi de unii singuri și mânca în mod relaxat, fără a avea nevoie de cuțit și furculiță. Aici câteva idei bune sunt: pâinea cu usturoi, brioșe, rulori cu sushi, crochete de cartofi, biscuiți, frigărui cu legume, baghete de brânză, măr feliat, popcorn. 

Felul principal

Fii sigură că pregătești feluri de mâncare apetisante care vor fi savurate de toată lumea. Pizza, hotdogi, hamburgeri sau macaroane cu brânză, acestea cu siguranță vor fi o incantare pentru copii. 

Nu e nevoie să te pregătești cu specialități. Te poți decide asupra unui fel principal menționat mai sus în cazul în care nu îți dorești să supraîncarci masa, iar apoi snacks-urile îți pot veni în ajutor pentru restul zilei. Un bol cu chipsuri de cartofi poate fi îndeajuns.

Salata

Poți opta să-i servești pe copii și cu o salată sănătoasă și răcoritoare. Poate fi un element important din meniul tău pe care părinții îl vor aprecia. Pe de altă parte, e posibil ca mici cavaleri și prințese să nu o privească într-un mod tocmai pozitiv. Dar cine știe?

Prăjituri

Iar în final mult așteptatul desert! Chiar dacă vei avea pregătit un tort spectaculos, este bine să ai și alte variante pe care invitații copilului tău să le savureze. Poți alege câteva sortimente de prăjituri de la Cofetăria Armonia, deoarece ceastă parte din meniu va fi cea mai apreciată, așa că nu ezita să impresionezi cu delicii dulci care să-i bucure pe copii.
În concluzie pentru ca copilul tău să petreacă un timp memorabil cu prietenii lui, oferă-le opțiuni diverse prin care se pot distra și amuza. În același timp, acordă atenție meniului. Gustările și băuturile preferate vor face ca petrecerea să fie una completă și reușită.

Sursa: Unsplash.com