Amenajarea unei locuințe în așa fel încât aceasta să se transforme într-un adevărat cămin și nu doar un simplu spațiu de locuit trebuie să țină cont de multe aspecte. Și, de regulă, majoritatea dintre noi cam știu care sunt criteriile după care ne ghidăm. Cu toate acestea, oamenii sunt ființe senzoriale, așa că totul din jurul noastru poate să ne ”vorbească” mai mult decât o fac niște simple piese de mobilier sau obiecte de decor. Ne plac mirosurile bune, iar când intrăm în locuință ne place să ne întâmpine un aer de prospețime, de curat, dar și de un parfum discret. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că fiecare locuință ar trebui să aibă parfumul ei specific, și în acest sens au câteva sugestii pentru tine. Recomandări pe care ți le prezentăm și noi, în rândurile de mai jos.

Hol

Este prima încăpere în care pătrunzi atunci când vii de afară, așa că este nevoie de parfumuri de camera cu un iz proaspăt, cum ar fi cele de citrice sau florale, arome pe care le găsești și la Nobila Casa. Lumânările parfumate nu sunt indicat de folosit aici, dar un difuzor cu bețișoare care își eliberează constant și încet parfumul delicat este o idee foarte bună. Dacă ți se pare prea puternic izul lor, un odorizant de cameră care eliberează la anumite interval doza de parfum preferată este o idee și mai bună.

Living

Este o cameră pe care o vrei plină de căldură și primitoare pentru cei ai casei, dar și oaspeți. Poți opta pentru odorizant de cameră, bețișoare parfumate și lumanari parfumate – acestea din urmă în special pentru acele seri romantice, petrecute împreună cu jumătatea ta. Referitor la aromele folosite și care se potrivesc perfect pentru living, de preferat sunt cele orientale, dulci și florale. O ceașcă de cafea savurată aici de cea mai bună prietenă, sau pur și simplu alături de câțiva oaspeți dragi parcă este mai aromată și mai… parfumată, nu? Iar la Nobila Casa ai de unde alege!

Bucătărie

Pare destul de ciudat? De regulă asociem bucătăria cu mirosul plăcut al preparatelor delicioase care iau naștere între pereții acesteia, și nu cu un parfum de cameră. De fapt, nu a zis nimeni că trebuie să renunți la această temă culinară nici când vine vorba despre alegerea parfumurilor de cameră care să se potrivească. Optează pentru cele de cimbru, busuioc, salvie și rozmarin. De asemenea, parfumurile citrice te ajută să scapi de izul de mâncare, oferind în același timp un aer plin de prospețime.

Biroul de lucru

Ai nevoie de ceva care să te ajute să te concentrezi mai bine la ce ai de lucrat, să găsești cele mai bune idei. Aromele de lămâie, santal, cedru, cafea sau mentă sunt perfecte, pentru că ai impresia că ai mai multă energie și creativitate atunci când ești în preajma lor.

Dormitor

Este locul unde ne relaxăm și ne odihnim după o zi dificilă, care părea că nu se mai termină. Ce ar putea fi mai bun în acest caz de acele arome de lavandă, vanilie, mușețel, in sau bumbac? Totul în jur te va face să te relaxezi din plin, și vei adora să te odihnești în dormitorul tău, unde totul miroase atât de plăcut! Și să nu uităm nici de decorațiunile care completează frumos totul, iar la Nobila Casă ai de unde alege!

Baie

Este, fără îndoială, încăperea din casă unde există cea mai mare umiditate, dar și care te duce cu gândul la plajă și mare. Prin urmare, un parfum de cameră cu note marine, la care se adaugă și unele arome discrete de iasomie, mosc, bumbac sau in se potrivesc perfect.

Nu uita, atunci când vine vorba despre parfumul casei tale, să folosești și acele odorizante pentru dulapurile de haine, care să le ofere acestora un iz discret și plăcut de parfum bun!