Ei bine, vrei să știi cum poți să adaugi mai multă savoare și nutrienți în dieta zilnică? Un smoothie e soluţia ideală, fii sigur de asta! Smoothie-ul trebuie să fie preparat într-o anumită ordine pentru a obține consistența dorită.

Primul pas este adăugarea lichidelor în recipientul blenderului, pentru a ajuta ingredientele solide să se lichefieze mai ușor. Poţi alege dintre lapte de cocos, lapte de migdale, apa de cocos, lapte de caju, lapte de alune, suc de fructe, ceai din plante.

Apoi, se adaugă ingredientele pudră (pudră proteică, uleiuri presate la rece, probiotic pudră sau alte super-alimente.) Acesta este și cel mai important pas, pentru că fără grăsimi sau proteine, un smoothie nu o să fie sățios. Poţi adăuga fie alune, migdale, nuci, diverse semințe.

Bază: fructe şi legume proaspete. Poţi alege fructele după culoare pentru a avea un color smoothie. De exemplu pentru un smoothie verde poţi opta pentru: mere, spanac, menta, kiwi. Diversitatea de fructe şi de frunze e mare, aşa că poţi încerca şi prepara fel de fel de variante de smoothie verde.

În cele din urmă, la final vine gheața, pentru a omogeniza întreaga băutură.

Combinații sunt nenumărate, asta e clar. Pentru un plus de textură, savoare și culoare amestecă mai multe fructe proaspete sau înghețate.

Fructele conţin multe vitamine şi minerale organice uşor asimilabile de către corpul tău, însă frunzele verzi, pe lângă aportul de vitamine şi minerale adus, conţin şi o cantitate imensă de clorofilă.

Clorofila este o substanţă foarte importantă şi benefică corpului uman!

După un timp de consum regulat, vei observa, cu siguranţă, efectul pozitiv asupra corpului tău!

Ce zici încerci şi tu? Ai liber la creativitate, iti poti crea propriul stil de smoothie, cu diverse mixuri de fructe si legume.

 

Articol scris de Pradatu Gabriela Andreea