Cheesecake fără coacere cu Oreo

Rețeta zilei: Cheesecake fără coacere cu Oreo

Simplă, rapidă şi delicioasă. Este una dintre cele mai gustoase prăjituri! Sigur îţi vei impresiona familia şi prietenii!

Ingrediente:

  • 3 pachete biscuiţi Oreo pentru blat, 1 pachet pentru decor
  • 200 g unt topit
  • 500 grame de brânză proaspătă/crema de brânză (la temperatura camerei)
  • 150 grame zahăr pudră
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 1 esenţa vanilie/păstaie de vanilie

Mod de preparare: Aveţi nevoie de o formă cu pereţi detaşabili de 24 de cm.

  1. Biscuiţii se fărâmiţează cu ajutorul robotului de bucătărie până capătă o textură asemănătoare cu cea a nisipului. Dacă nu aveţi robot de bucătărie puteţi fărâmiţa biscuiţii într-o pungă cu ajutorul lui sucitor
  2. Peste biscuiţi vom turna untul topit şi vom amesteca bine până când se omogenizează. Ceea ce se obţine trebuie să semene cu un nisip umed.
  3. Se toarnă în formă, apoi se presează biscuiţii cu grijă creând un strat uniform. Puteţi folosi fundul unui pahar pentru a presa mai bine biscuiţii.Va sta la frigider până preparaţi crema sau aproximativ 30 de minute.
  4. Urmează prepararea cremei. Pentru început amestecăm bine brânza sau crema de brânză cu zahărul pudră.
  5. Într-un alt bol vom bate smântâna lichidă. Opriți din când în când mixerul și verificați dacă frișca a căpătat textura potrivită.
  6. Turnam frişcă peste brânza, esenţa de vanilie şi amestecăm cu mixerul.
  7. Puteţi adăuga în crema câteva bucăţi de biscuiţi oreo pentru un aspect deosebit.
  8. Se toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi. Se lasă la rece 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

Înainte să scoateţi inelul de la forma este recomandat să lăsaţi prăjitura 20 de minute la temperatura camerei pentru a se desprinde mai uşor. Se va decora prăjitura cu biscuiţii oreo.

 

Speram că v-a plăcut reţeta noastră!

Vă aşteptam cu un LIKE şi comentariile voastre!

Articol scris de Prădatu Gabriela Andreea.