Noul sezon aduce, pe lângă noi trenduri și stiluri, reinterpretarea elementelor deja consacrate. Printre ele se numără și ia tradițională, una dintre cele mai îndrăgite piese vestimentare românești. Moda revine de fiecare dată și aduce noi perspective și idei de styling. Așa că, trebuie să fii deschisă să experimentezi tot ce are de oferit.

Te întrebi cum poți introduce un model de ie nationala în garderoba ta în următoarea perioadă? Există câteva sfaturi care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

Cum să alegi modelul de ie care să te avantajeze?

Atunci când alegi o ie traditionala este important să te asiguri că ții cont de toate aspectele care pot influența look-ul final.

Iată elementele pe care trebuie să le iei în calcul:

  • Silueta: Alege modelele care accentuează punctele forte ale siluetei tale. De exemplu, dacă ai talia îngustă și șoldurile mai late, o ie traditionala cu umerii supradimensionați te poate ajuta să ai un aspect echilibrat și armonios.
  • Stilul: Optează pentru o ie nationala care îți pune în valoare stilul personal. Dacă ești adepta unui look minimalist, alege un model de ie fără prea multe inserții sau artificii estetice. Pentru accesorizare poți adăuga în completare o bundiță tradițională.
  • Culoarea: Alege un model de ie cu broderii și inserții care se potrivesc tonului pielii tale și care îți pun în evidență trăsăturile. În timp ce roșul poate fi potrivit brunetelor, albastrul scoate în evidență trăsăturile blondelor.

Cum să accesorizezi o ie traditionala?

Vrei să te bucuri de un look inedit în următoarea perioadă? Atunci poți încerca următoarele variante de accesorizare:

  • Cureaua – Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a stiliza o ie traditionala este prin alăturarea unei curele. Adaugă ținutei o curea subțire în jurul taliei, pentru a accentua silueta. Optează pentru culori vii, care să complimenteze motivele brodate.
  • Sacoul – Sacoul este un element excelent prin care poți adăuga un aer actual bluzei tradiționale. În funcție de eveniment, poți alege un sacou mai elegant dintr-un material prețios cum ar fi catifeaua sau mătasea. Pentru ocaziile casual, poți opta pentru ceva mai lejer precum pânza.
  • Bandana – Dacă vrei să adaugi o notă colorată și veselă ținutei tale, poți alege o bandană în păr. În funcție de preferințe, poți opta fie pentru variante în același ton cu ia sau în culori contrastante.
  • Pantofii – Pentru un look armonios, poți alătura o pereche de încălțări tradiționale. Pe lângă faptul că sunt comode, reinterpretările actuale sunt fabuloase. Astfel, vei include două elemente din portul popular în ținuta ta din noul sezon.
  • Accesoriile – Poți să adaugi o pereche de cercei tradiționali, o broșă sau un colier care să se potrivească cu stilul abordat de ie. În mod similar, culorile puternice vor produce un efect vizual de neuitat.

Asortarea oricărui model de ie traditionala nu trebuie să îți dea bătăi de cap. Sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să obții un look în pas cu tendințele actuale. Nu uita. Elementele autentice, cusute manual, fac diferența în oricare ținută.

Alege calitatea și las-o să vorbească pentru tine!