Cafea Crud și Sănătos – un moment de relaxare prin care să îți începi ziua. Iată de ce!

Cafea Crud și Sănătos – un moment de relaxare prin care să îți începi ziua. Iată de ce!

Cafeaua este primul gând care ne vine în minte când ne trezim dimineața, în special în weekend sau când suntem în concediu. Nu vom ști niciodată care este secretul ei prin care ne devine indispensabilă, și cum poate fi băutura pe care nu o refuzăm nimănui niciodată, și mai mult, parcă ne face ziua mai plăcută, mai ușoară. Este un bun motiv să te întâlnești cu prietenii, să stai la o mică pauză împreună cu cei alături de care lucrezi sau la discuții cu membrii familiei tale. Oricare ar fi momentul, o cafea este binevenită, datorită aromei incomparabile.

     În timp, fiecare dintre noi, în funcție de ce ne dorim de la această băutura „magică”, ne oprim la un anumit tip de cafea, aromatizată, boabe sau solubilă, cu cofeină sau decofeinizată. Important este să aibă savoarea dorită, să ne satisfacă papilele gustative și să ne dea acea stare de bine, de relaxare.

    Marea majoritate ne oprim la un sortiment de cafea, și credem că ar fi destul de greu să schimbăm opțiunea, dar mereu putem încerca și altceva, pentru a descoperi un gust nou. Astfel, putem încerca o cafea vegană, din cereale, o cafea Bio, precum cele de la Crud și Sănătos.

    Cafeaua vegană este făcută din cereale, cum ar fi orz, secară, cu adaos de ghindă, cicoare, sau este produsă din spelta. Spelta reprezintă un grâu străvechi, cultivat de egipteni, asemănător grâului care se cultivă și în țara noastră, însă cu proprietăți mult mai benefice pentru organism, datorită faptului că, în primul rând nu conține gluten și în al doilea rând, dă o savoare deosebită cafelei, aceasta, în urmă prăjirii și a râșnirii cerealelor respective, căpătând un gust pronunțat de nucă.

    Ingredientele care compun acest tip de cafea sunt ingrediente naturale, certificate ecologic, sunt crescute până la stadiul de maturitate, după care sunt bine uscate, prăjite, și râșnite obținându-se, astfel, o pudră  solubilă care constituie baza cafelei. Urmează să se adauge alte ingrediente care să îi dea o anumită savoare, un alt gust, cum ar fi siropul de porumb sau cacao pudră. Astfel, toate aceste combinații, în procentaje diferite, și cu adaosuri de gust, dau naștere unor sortimente de cafea deosebit de bune la gust, fără gluten, dar și fără cofeină. Din aceste motive, ea devine o băutură accesibilă pentru persoanele care au probleme de sănătate și cărora le este interzis consumul de cafea obișnuită, fie ea și fără cofeină.

     La magazinul online Crud și Sănătos găsești multe tipuri de cafea vegană, solubilă, cum ar fi cafea din gama Yannoh, în diverse sortimente, cafea cu cereale instant, cafea din cereale cu cacao, cafea din cereale spelta, cafea din cereale cu vanilie, din cereale cu Lima sau cafea din orz, instant, din gama Yorzo.

Toate aceste sortimente au la baza cerealele, au un gust foarte asemănător cu cel al cafelei obișnuite, sunt fără cofeină și fără gluten, iar fiecare sortiment are în plus un adaos de cacao, sirop de porumb, vanilie, lime sau sunt produse clasice, din spelta. În afara faptului că te vei simți minunat după ce vei savura prima ceașcă din acest tip de cafea, organismul tău are numai de câștigat. Ținând cont de faptul că au la bază cereale, să ne gândim la multitudinea de beneficii pe care le primim: fibre, vitamina B si E, ajută la scăderea colesterolului, conțin fier, potasiu, fosfor, pot fi consumate de către orice categorie de persoane și nu în ultimul rând, sunt un eficient diuretic.

     Având sortimente diverse, poți și tu să încerci și poate una dintre ele va fi pe placul tău. Te vei îndrăgosti cu siguranță de cafeaua din cereale, cafea vegetală de la Crud și Sănătos, cafea cu gust, cu proprietăți benefice pentru organismul tău, ușor de procurat, și la fel de ușor de preparat.