Observator Culinar

Concluziile unui amplu studiu privind consumul de suplimente nutritive a fost publicat în Arhiva Americană De Medicină Internă. Potrivit acestuia, peste 50% dintre vârstnici folosesc cel puțin un produs care conține vitamine sau minerale, cu o rată mai mare în rândul femeilor decât al bărbaților.

Utilizarea de rutină a unor suplimente alimentare este descurajată în ghidurile practice. American Medical Association recomandă suplimente doar pentru persoanele în vârstă care au un aport alimentar scăzut din diferite cauze, în timp ce Asociația Americană de Dietetică recomandă o doză mică de multi-vitamine și suplimente minerale,doar în funcţie de evaluarea dietetică individualizată. American Heart Association subliniază că o alimentaţie sănătoasă este benefică mai degrabă decât suplimentarea cu substanţe nutritive specifice.

În cadrul studiului utilizarea de multi-vitamine, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu, zinc, cupru a fost asociată cu un risc mai mare de mortalitate în rândul femeilor în vârstă. În schimb, suplimentele de calciu au fost asociate cu un risc mai mic de mortalitate prin boli cardio-vasculare.

Medicii trebuie să fie informați despre tratamentele care nu necesită prescripție medicală pe care le folosesc pacienții şi să-i avertizeze asupra pericolelor potenţiale asociate cu utilizarea de suplimente.

 

Sursa: Doctori Online