Majoritatea locuitorilor din capitală devin din ce în ce mai nemulțumiți de condițiile oferite de București. De la aglomerație până la prețuri, este greu să faci față unui oraș atât de mare. Cu toate că unii sunt mulțumiți de condiții, există și cei care caută o soluție pentru a munci în București, dar a locui în apropierea sa. 

Iată 4 lucruri pentru care să te muți în Otopeni 

  • Prețuri 

Desigur, prima problemă este de obicei cea legată de partea financiară. Chiriile sau prețurile proprietăților din București cresc de la an la an, iar pentru unii este greu să țină pasul cu acest trend ascendent al prețurilor. 

Nu doar prețurile din domeniul imobiliarelor sunt mari, ci și a traiului în sine, al costului mâncării, transportului sau a lucrurilor de bază, necesare oricui. 

Dacă vrei să mai reduci din costuri, este o idee bună să te muți în imediata apropiere a capitalei, deoarece prețurile scad considerabil de la kilometru la kilometru.

  • Aglomerație

Capitala este cu siguranță un loc foarte aglomerat, indiferent de oră. Nimeni nu este fan al aglomerației sau al blocajelor din trafic. 

Poți evita aceste lucruri sau poți să reduci timpul petrecut în trafic prin mutarea domiciliului în afara orașului. Este incomparabil timpul petrecut pe o șosea mai aerisită, chiar dacă sunt mai mulți kilometri de parcurs, decât cel petrecut așteptând 20 de minute rândul la un singur semafor. 

De exemplu, din Otopeni este ușor să ajungi aproape în orice parte a Bucureștiului, ocolind aglomerația de la orele de vârf și multiplele cozi din interiorul orașului. 

  • Condiții

Condițiile din localitățile aflate în afara Bucureștiului sunt aceleași, dacă nu mai bune și la prețuri mai avantajoase. 

De multe ori, locuitorii capitalei ezită să se mute în afara ei, de teama că nu se vor bucura de aceleași comodități oferite de un oraș mare. Mutarea multor persoane în afara Bucureștiului și crearea de întregi cartiere noi a încurajat crearea de condiții optime pentru cei care au ales această opțiune. 

Otopeniul de exemplu, este o localitate care oferă toate utilitățile precum racord la gaz, rețea de canalizare, rețea de internet și TV, etc. Există numeroase școli, farmacii, policlinici, lanțuri de supermarketuri. 

Mai mult, te poți bucura și de comodități sociale precum restaurante, cafenele, localuri. De exemplu, poți comanda mâncare în Otopeni de la restaurantmode.ro, pentru a te bucura de livrări la domiciliu. 

  • Conexiuni

Există concepția că mutarea în afara orașului unde lucrezi te obligă să deții una sau mai multe mașini pentru a te deplasa. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

De exemplu, în Otopeni, există numeroase conexiuni de transport public pentru a ajunge în capitală, fără să ai neapărat nevoie de mașina personală. 

Mai mult, un avantaj enorm pentru cei care iubesc să călătorească este evident aeroportul din Otopeni, care are o multitudine de conexiuni naționale și internaționale. 

Așadar, încearcă să te documentezi mai mult atunci când te gândești să te muți în afara capitalei. Chiar dacă ai preconcepții privind condițiile de trai sau distanța în kilometri de birou, vei vedea că uneori unele lucruri nu sunt chiar așa cum par. Este posibil să ai mai multe avantaje atunci când locuiești într-o localitate de lângă capitală precum Otopeniul.