In fiecare sezon, unul sau două marketplace-uri vede lumina zilei, piața marketplace ocupă un procent semnificativ din comerțul online. Fenomenul marketplace a devenit un element major pentru schimburile digitale conform celor trei mari tipologii de schimburi:(B2B), (C2C) sau B2C. Datorită diferitelor tehnici utilizate, companiile se gândesc la un model business ideal, în funcție de țintă.

Ce este marketplace?

Un marketplace este pur și simplu un site e-commerce, unde un număr mare de vânzători își pot adăuga produsele spre vânzare viitorilor clienți. Un site  marketplace acționează asemeni unui intermediar între vânzător (cel care va vinde produsele) și cumpărător (cel care achiziționează produsele) cel din urma  primind produsele cumparate la ușa casei prin livrare rapida.

Pentru cei care vor să afle mai multe lucruri despre marketplace, am adunat  informații  despre acest subiect.

Cum funcționează ?

Dacă cauti listă marketplace România sau platforme e-commerce, vei vedea că deja sunt o mulțime. Acest tip de platforme se întrețin datorită comisioanelor provenite din diferitele tranzacții efectuate. Un marketplace propune în general o mare varietate de produse, fizice sau digitale. Caută în marketplace pentru a te convinge și tu de această varietate.

Platforme magazin online precum Amazon, eBay, emag sau negociat.ro sunt  marketplace. Majoritatea produselor provin din mărci cunoscute sau din domeniul fashion, gastronomie sau,chiar literatură.

Dacă ești interesat de Facebook marketplace România trebuie să știi că Facebook marketplace îi permite companiei tale să își vândă produsele pe una din cele mai mari și mai cunoscute rețele sociale din România. Marketplace facebook este o piață care le permite companiilor să își vândă produsele alături de utilizatori obișnuiți Facebook.

Care sunt avantajele oferite ?

Persoanele care se lansează în vânzările online profită de mai multe avantaje:

Vizibilitate

Trebuie să știi că vânzarea pe marketplace implică multă seriozitate din partea ta. Dacă alegi să te instalezi și tu pe un marketplace ro vei beneficia de o vizibilitate rapidă pentru a atinge o audiență largă.

 Comisioane marketplace

 Ele sunt stabilite încă de la începutul parteneriatului. Opțiunile alese de ambele părți îi permit vânzătorului să fie protejat de o eventuală acțiune frauduloasă din partea unui consumator cu comportament nepotrivit spre exemplu.

Un viitor test pentru afacerea ta

Fie că alegi marketplace facebook, fie alegi marketplace emag, sau alte platforme ca de exemplu  negociat.ro care iti da posibilitatea sa negociezi la cantităti mai mari, acestea pot să îți ofere o viziune clară cu privire la potențialul afacerii tale. Exemplu: o idee îți dă târcoale de mai multă vreme, ești convins de faptul că ar avea succes, însă nu ai avut curajul să o concretizezi? Daca vrei sa vinzi piese auto incepi sa testeazi produsul pe un marketplace timp de câteva luni. Il adaugi in categoria portivita cum ar fi Auto Moto si vei putea astfel să verifici atractivitatea ofertelor tale în rândul clienților. Astfel, dacă totul merge după cum ai sperat, îți poți crea propriul site e-commerce România.

Posibilitatea de a vinde pe site-uri populare

Pentru a remedia eventualele probleme apărute, există multe platforme online marketplace România care dispun de un suport performant la care se lucrează zi și noapte. În mod continuu, un marketplace își îmbunătățește platforma pentru a fi la cel mai înalt nivel de e-commerce național (compatibilitate cu toate motoarele de căutare, browsere, cu toate dispozitivele folosite). Un marketplace național va dispune de toate mijloacele necesare pentru a-ți pune cel mai bine în valoare produsul sau serviciul oferit, datorită unei experiențe personalizate pentru consumator și a unor mijloace marketing colosale.

De ce să vinzi pe un marketplace?

Vrei să te înscrii pe o platformă pentru a-ți crește cifra de afaceri? Nici o problemă, de câțiva ani buni, marketplace-ul se bucură de o dezvoltare uimitoare. Numeroase sunt companiile care se lasă seduse de acest sistem. De ce să vinzi și tu pe un marketplace? Îți spunem chiar acum.

Un marketplace reprezintă o variantă simplă, optimă și eficientă de a comercializa produse achitând doar un comision. Este o variantă dedicată atât importatorilor, cât și producătorilor pentru vânzarea de produse din stocul online sau offline. Un marketplace le permite furnizorilor să își stabilească taxele de livrare, taxele de retur, dar și prețurile.

Cum poți vinde pe un marketplace?

Adaugă produsele pe un marketplace și sporește numărul de vânzări. Astfel, te vei adresa unui număr mare de potențiali clienți. Gasesti informatii despre cum să adaugi produse, fotografii continut. Specialiștii spun că, în mod ideal ar trebui să ai în jur de 3-5 poze la produse, pozele trebuie să aibă un fundal alb, curat. Descrierea produsului/serviciului trebuie să fie cât mai explicită deoarece are un rol extrem de important în SEO.

Odată ce ai postat produsele și ai început să ai comenzi pe aceste platforme ecommerce, trebuie să te asiguri de faptul că produsele comandate de clienți vor fi livrate la timp.

Majoritatea platformelor de marketplace din ziua de azi dispun de o interfață prietenoasă și atractivă, ceea ce face ca administrarea comenzilor din marketplace să se facă rapid și ușor. Procesarea este facilă, un lucru apreciat de numeroase persoane. Cu ajutorul unui singur click vei putea să schimbi statusul comenzii. Astfel, vei avea mai mult timp la dispoziție pentru lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

Dacă alegi să vinzi pe un marketplace, pe o platformă cunoscută, ori de câte ori cineva îți comandă produsele vei primi o notificare pe e-mail. Astfel, vei fi informat în permanență.

Unul din cele mai avantajoase criterii oferite de marketplace este acela că profiți de o audiență importantă. Numeroși sunt distribuitorii care au ales platformele de marketplace pentru a-și lărgi gama de produse distribuite și pentru a-și face site-ul sau serviciile cunoscute.

Așadar, alegând să vinzi de exemplu pe marketplace.negociat.ro  vei putea profita de milioanele de afisari, distribuite prin reclame, catre potentiali  vizitatori ale acestei platforme ecommerce. Să fii vizibil pe un marketplace reprezintă o investiție de timp im primul rand, însă e o investiție mai accesibilă decât crearea și gestionarea propriului tău site e-commerce. Evaluează eficiența unui marketplace cu ajutorul unor produse dacă încă nu ești decis. Astfel, vei vedea că în cele din urmă vei fi convins de faptul că este o bună modalitate de a-ți face produsul sau serviciul cunoscut.