Carnea de pui de tara este o delicatesa, este suculenta, plina de savoara si satioasa. Cand vine vorba de modurile in care poti gati carne de pasare nu trebuie sa iti pui creativitatea la treaba, deoarece exista o multime de metode si retete.

Totusi, clasicul ramane intotdeauna cel mai bun, iar o friptura de pui de tara la cuptor cu usturoi si ierburi aromatice va fi intotdeauna un fel de mancare delicios, usor de pregatit.

Vrei sa faci cea mai buna friptura pe care ai mancat-o vreodata? Continua sa citesti – in continuare vei gasi reteta explicata pas cu pas.

Inainte de a incepe sa gatesti, este important sa alegi ingrediente de calitate. Carnea de pui de la tara, crescut in mod traditional, la curte, fara antibiotice, hormoni de crestere si hranit doar cu grane, este mai sanatoasa si plina de gust.

Ingrediente necesare:

  • 1 pui de tara (intreg sau transat, in functie de cum preferi)
  • 6 catei mari de usturoi
  • Ierburi proaspete (rozmarin, oregano si cimbru)
  • Sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie

Pregatirea fripturii de pui de tara:

  • Inainte de toate, carnea de pui trebuie curatata de eventualele pene sau alte resturi ramase. Dupa aceea, pielea se tamponeaza cu un prosop de hartie pentru a elimina excesul de umiditate.
  • Preincalzese cuptorul la 190°C.
  • Aseaza puiul intr-un vas si maseaza-l cu ulei de masline. Piseaza usturoiul, amesteca-l cu ierburile tocate marunt si cu zeama de lamaie, apoi adauga sare si piper dupa gust.
  • Maseaza puiul, atat pe exterior cat si pe interior (daca il gatesti intreg), cu amestecul obtinut.
  • Aseaza puiul de tara intr-o tava de cuptor, adauga putina apa, doar cat sa acoperi fundul tavii, pentru a preveni uscarea carnii si pentru a crea abur.
  • Daca ai transat carnea de pui, atunci va sta in cuptor aproximativ o ora; daca il gatesti intreg, sunt necesare 15-20 de minute in plus. Evident ca timpul va varia in functie de cuptor. Friptura de pui este complet gatita atunci cand termometrul pentru carne indica 83°C pentru un pui intreg si 72°C pentru bucati.

Sfaturi suplimentare

  • Folosind o lingura, stropeste carnea de pui cu lichidul care se formeaza in tava.
  • Daca ai un cuptor cu inductie, in ultimele 5 minute porneste ventilatorul. Pielea va deveni mult mai crocanta si delicioasa.
  • Odata gatita carnea de pasare de tara si scoasa din cuptor, lasa friptura sa se odihneasca timp de 10 minute inainte sa o servesti. Acest pas va permite sucurilor sa se redistribuie.
  • Alege garnitura corecta. Poti servi carnea alaturi de o garnitura clasica, salata verde proaspata, cartofi coptisi un sos de iaurt si usturoi.

Gustul autentic si aroma inconfundabila a unui pui de tara sunt greu de egalat. Daca vrei ca in farfuria ta sa regasti mereu aceeasi prospetime si calitate pe care o ofera ingredientele cu adevarat traditionale, alege intotdeauna produse de la fermieri care isi cresc pasarile in conditii naturale, fara chimicale.

Ferma Ograda Verde este locul unde pasarea este crescuta cu atentie, respect, in conditii precum cele din curtile taranilor. Incerca produsele Ograda Verde si redescopera placerea de a manca autentic!