Hidroterapia, sau terapia cu apă, este utilizarea apei sub diferite forme, inclusiv fierbinte, rece, abur sau gheață, pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului și la promovarea bunăstării fizice. Scăldatul are o influență demonstrată asupra societăților din întreaga lume, fie că împlinește nevoia simplă de relaxare sau poate descoperi cheia unei vieți mai fericite. Un proprietar de spa bine informat este un proprietar de spa mai fericit şi mai sănătos, așa că iată câteva lucruri importante de știut despre acest tratament.

Beneficii

Hidroterapia este folosită în medicină de ani de zile. Se crede că hidroterapia poate ajuta la calmarea mușchilor și articulațiilor, la promovarea relaxării și la îmbunătățirea aspectului unor probleme ale pielii.

Potrivit Jurnalului de Medicină din America de Nord (mai 2014; 6: 199–209. Efectele hidroterapiei bazate pe dovezi științifice asupra diferitelor sisteme ale corpului), hidroterapia a scăzut ritmul cardiac cu 15%, tensiunea arterială sistolică (TAS) și tensiunea arterială diastolică (DBP) cu 11% și 12%. Cortizolul plasmatic și concentrațiile de aldosteron au fost, de asemenea, scăzute, cu până la 46%. Alte studii au arătat că îmbăierea poate reduce problemele și bolile cardiace, oboseala cronică, problemele circulatorii și problemele dermatologice.

Mai mult, unii cred că hidroterapia ar putea fi benefică în anumite cazuri pentru persoanele care suferă de scleroză multiplă, boala Parkinson, sindrom de fibromialgie și diabet. La un nivel mult mai cosmetic, hidroterapia utilizată în combinație cu alte ingrediente, cum ar fi algele marine, poate ajuta pielea să pară mai fermă.

Protocol de bază pentru tratamentul cu hidroterapie în spa

Cum să începi hidroterapia în propriul jacuzzi? Acest protocol de bază poate fi actualizat cu multe aspecte suplimentare, fie înainte, fie după baie.

Tratament cu hidroterapie

Timp: 25 de minute

Utilizare recomandată: Pentru oricine dorește să se relaxeze și să reducă stresul.

Frecvență: Săptămânal pentru cele mai bune rezultate.

  • Pune 30g de alge marine pentru baie și 5 picături de extracte personalizate de ulei esențial în cada de hidroterapie.
  • Efectuează masaj subacvatic timp de 10 minute.
  • Porneşte toate jeturile pentru a putea experimenta beneficiile complete ale talasoterapiei timp de 10 minute. Poţi încerca o mască facială care să fie aplicată în timpul băii.
  • Opreşte cada. Răcoreşte-te cu un duș timp de 5 minute.
  • Pune pe tine un prosop, halat și papuci.
  • Încheie cu un masaj ușor de relaxare cu o cremă de corp cu alge marine.
  • Bea un pahar cu apă rece.
  • Odineşte-te timp de 20 de minute după tratamentul de Hidroterapie.

*Notă: Nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială sau femeilor însărcinate.

Contraindicații și precauții

Ca în cazul oricărei proceduri, există precauții și contraindicații care trebuie luate în considerare înainte de a beneficia de orice formă de hidroterapie. Persoanelor care suferă de febră, tulburări de stomac sau orice alt simptom asemănător gripei, o boală transmisibilă sau infecțioasă, nu le este recomandat tratamentul de hidroterapie într-un cadru non-medical, cum ar fi un salon sau un spa.

Pentru a beneficia de câteva zile de hidroterapie într-un cadru intim şi confortabil, rezervă acum pe brasovsweetretreat.com un apartament în Braşov cu terasă şi vedere la Tâmpa, jacuzzi propriu în aer liber, servicii personalizate şi cel mai exclusiv confort.