Sezonul nu mai reprezinta un impediment in a te bucura de preparatele favorite la grill. Multumita tehnologiei avansate, utilizata in dezvoltarea de noi produse folosite in gatitul la interior sau exterior, acum poti beneficia de un gratar gradina la pret accesibil. Noi venim cu 5 reguli importante care te vor ajuta sa te bucuri de preparate suculente si fragede la grill, indiferent ca preferi tipuri de carne, peste sau legume.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand vrei sa-ti pui la incercare aptitudinile culinare si impresioneaza-ti invitatii la masa cu feluri de mancare apetisante:

  1. Alege un gratar de calitate pentru rezultate optime

Un simplu gratar, fara prea multe functii si dotari, te poate ajuta in experienta culinara doar pana la un anumit punct, chiar daca tu esti profesionist in ceea ce faci! De asemenea, clasicul gratar nu-ti va permite sa te bucuri de preparate si in mediul interior deoarece nu prezinta capac, iar temperatura nu poate fi controlata. De aceea, iti recomandam sa alegi un gratar pe gaz profesional din oferta bogata PE FOC! Cu un gratar pe gaz de butelie sau gpl, poti pregati preparatele tale favorite la fratar pe terasa, in gradina, in curte sau chiar la iarba verde.

  • Seteaza temperatura potrivita si optiunea de gatire ideala pentru tipul alimentelor

Nu toate felurile de mancare se gatesc la fel, iar acest lucru este valabil si cand le pregatim pe grill. De exemplu, pestele necesita o gatire indirecta de tip afumare la cald, la nu mai mult de 80-90 grade celsius pentru a nu se arde sau lipi de grilajul gratarului. Pe de alta parte, legumele, carnea slaba sau carnatii necesita o temperatura mai mare de 200 de grade si nu presupun un timp de gatire indelungat. Un gratar carbuni iti ofera optiuni nelimitate de gatire, fie ca preferi carnea, pestele sau legumele la gratar. Catalogul PE FOC vine cu o multime de de modele gratare carbuni pentru gatitul in aer liber la casa, pe terasa, in curte, gradina sau chiar si in deplasare.

  • Foloseste condimentele potrivite

Fie ca gatesti carne, peste sau legume pe grill-ul tau, asezonarea corecta reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte pentru un rezultat apetisant. Marineaza carnea inainte de a o aseza pe gratar si asigura-te ca aceasta este la temperatura camerei. In cazul bucatilor mai mari de carne, recomandam inmuierea acestora peste noapte in saramura, astfel ca sarea sa patrunda in interiorul carnii si sa-i ofere un plus de savoare.

Atunci cand vrei sa ai parte de o experienta deosebita in gatitul pe grill, fiecare mic detaliu conteaza enorm pentru un rezultat ca la carte. Tine cont de sfaturile pe care ti le-am oferit, opteaza pentru un model gratar profesional din catalogul PE FOC si fii gata sa-i uimesti pe toti cei invitati la masa cu preparate suculente si apetisante! (P)