Domeniile Sâmburești lansează campania ”Chardonnay. Un vin care înțelege femeile” și vine în întâmpinarea consumatorilor dornici să descopere veselia vinului Chardonnay Domeniile Sâmburești. Este un vin vanilat si onctuos, dedicat special femeilor, ce ofera o experienta placuta si subtila prin aromele sale.

In acelasi timp, vinul alb este apreciat în egală măsură de femei și de bărbați, iar Chardonnay, adevăratul rege al vinurilor albe, este vinul ideal pentru a descoperi partenerul de conversație în toată complexitatea sa.

Încurajăm exprimarea în toate formele sale, de la cea mai simplă până la cea mai complexă, de la artă, la poezie și muzică, iar Chardonnay Domeniile Sâmburești, un vin sec, cu un caracter expresiv și vesel, devine catalizatorul unei experiențe multisenzoriale. Percepția finală a vinului este influențată atât de aromele, gustul și textura acestuia, cât și de contextul în care este savurat și de emoțiile pe care le avem atunci când îl degustăm și care contribuie la povestea acestuia. O conversație plăcută va fi mereu susținută de un pahar de vin și va oferi prilejul perfect pentru a-l descoperi mai bine pe partenerul de discuție. Aceasta este povestea noii campanii Chardonnay Domeniile Sâmburești, realizată de Cohn & Jansen JWT, pe care vă invităm să o urmăriți aici:

Chardonnay Domeniile Sâmburești

Adevăratul rege al vinurilor albe, Chardonnay de Sâmbureşti, prin culoarea veselă şi luminoasă galben-aurie, devine memorabil datorită îmbinării cu eleganţă şi armonie a notelor sale vanilate şi aromelor de flori albe cu textura onctuoasă. Se distinge printr-o aromă florală discretă, catifelată şi tandră, devenind un răsfăț pentru simțurile celui care se bucură de el.

Chardonnay-ul este un companion extrem de plăcut în zilele călduroase și poate fi savurat ca atare sau prin asocieri culinare, devenind însoțitorul perfect pentru preparatele marine precum cele cu homar, somon sau fructe de mare, brânzeturi cremoase și semicremoase cum sunt Brie și Taleggio sau cu carne albă, mai fragedă.

El aduce in prim plan cu succes modernismul vinurilor albe frantuzesti (Chardonnay), in arealul traditionalist al terroir-ului de la Samburesti incarcat de istoria familiei Bratianu si a logofatului Teodosie Rudeanu din vremurile lui domnitorului Mihai Viteazul.

Vinul Chardonnay Domeniile Sâmburești a fost medaliat, de-a lungul anilor, la numeroase competiții prestigioase de vinuri, internaționale și din țară. Cel mai recent, Chardonnay din recolta 2018 a Domeniilor Sâmburești a demonstrat calități deosebite, primind medalia de aur la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST 2019. Acest vin semnat de Domeniile Sâmburești s-a întors cu distincții în urma unor concursuri, dintre care menționăm: aur în cadrul competiției Beo Wine Fair, Belgrad din 2018 pentru anul de recoltă 2017, aur la aceeași competiție organizată în 2017 pentru anul de recoltă 2016, premiul I la TasteVin Ghidul vinurilor și gastronomiei românești din 2018 pentru anul de recoltă 2017 sau aur la Concursul Internațional de Vinuri București IWCB din 2015.

Podgoriile Domeniile Sâmburești

Podgoriile Domeniile Sâmburești au o suprafață cultivată de 314 ha, fiind amplasate într-o regiune viniviticolă care se întinde pe teritoriul a trei comune, situate în partea de nord a județului Olt: Dobroteasa, Sâmbureşti si Vitomireşti. Sâmbureştiul a fost binecuvântat cu soluri excelente cu un nivel ideal de umiditate de-a lungul ciclului de viață al viței de vie. Terriorul este personalizat atât de caracteristicile solului, cât și de influența vecinătății cu Valea Oltului și este excelent pentru cultura viței de vie.

Caracterul unic imprimat vinurilor semnate de Domeniile Sâmburești rezultă din îmbinarea tehnologiilor moderne cu metodele tradiționale de vinificație. În procesul de vinificare al unor soiuri precum Chardonnay Domeniile Sâmburești se realizează o selecționare exigentă a strugurilor, iar tehnologiile moderne sunt îmbinate cu metodele tradiționale de vinificare.