zmeura

Zmeura, fructul vedeta al acestui sezon. Vouă vă plac?

Zmeura, fructul vedeta al acestui sezon. Vouă vă plac?

Are o aromă deosebită, un gust dulce-acrișor care o face extrem de gustoasă, dar și nenumărate beneficii asupra sănătății. Zmeura este ideală pentru o cură ușoară, de vară.

Fructele de zmeură de pădure sunt o adevarată colecție de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme ușor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezentă în cantități impresionante.

Fructele sunt foarte mult solicitate pentru consum în stare proaspătă sau prin procesare industrială şi casnică în diferite forme alimentare, semipreparate sau finite, deosebit de gustoase şi hrănitoare (pastă, dulceaţă, gem, marmeladă, peltea, jeleu, şerbet, fructe congelate şi zaharisite, îngheţată, compoturi, siropuri, vin aromat, vermut, lichior (zmeurată), sucuri pasteurizate, concentrate şi alcoolizate).

Vă recomandăm următoarele sugestii:

  • Tiramisu cu zmeură
  • Tartă cu zmeură
  • Clătite cu zmeură
  • Panna cotta cu zmeură

Dulceaţa de zmeură

Vă prezentăm o dulceața simplă și delicioasă!

Fructele proaspete (1 kg) se spală sub jet de apă şi se trec într-un vas de 3-4 litri, în straturi alternative cu 1 kg zahăr, se adaugă zeama unei lămâi şi se lasă să macereze 2-3 ore, după care se stropeşte cu o lingură de rom. Se pune la foc mic şi se fierbe 20-30 minute, îndepărtând spuma cu o lingură de lemn. După răcire se trece dulceaţa în borcane care se închid ermetic.

Shake cu zmeură

Incepeți dimineața cu o sursa de vitamine. Este foarte sănătos!

Ai nevoie de:

  • o banană
  • 70 g zmeură proaspătă
  • 125 g iaurt cremos
  • 100 ml lapte vegetal
  • 1 lingură de miere
  • câteva frunze de mentă

Pune ingredientele în blender la o viteză mare și apoi servește-l decorat cu frunze de mentă.

Vouă cum vă place să folosiţi zmeura în bucătărie ?

Așteptăm comentarile voastre pe pagina de Facebook : https://www.facebook.com/observatorculinar/

                                                                    Articol scris de Pradatu Gabriela Andreea

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.