Zodiac culinar – Afla ce mancare ti se potriveste in functie de zodie!

Berbecul, impulsiv cum este, prefera sa incerce mereu lucruri noi, inclusiv in domeniul culinar. Daca vrei sa ii demonstrezi pricepearea ta in bucatarie, ii poti pregati cu succes cateva feluri de mancare cu care el nu s-a mai intalnit in trecut, poate ceva exotic inspirat din bucataria asiatica, fara a fi insa deosebit de complex. Dintre toate zodiile, Berbecul se face remarcat prin tendinta de a consuma alimente rosiisuc de rosiiardei iute rosucarne de vita .In privinta condimentelor, ei opteaza pentru coriandrumentarozmarinhreanpiper.

Taurul, fiind un semn de Pamant nu va avea nevoie de o masa imbelsugata sau de mancaruri alese pentru a fi multumit. Fiinta pragmatica, nativul din Taur poate fi satisfacut usor cu friptura de pui cu cartofi prajiti sau, daca nu exista timp suficient pentru o masa in adevaratul sens al cuvantului, el poate aprecia si un sandvis banal cu sunca.

Daca doresti sa multumesti un nativ din zodia Gemenilor, trebuie sa ai grija ca mancarea pe care i-o servesti sa fie atat gustoasa, cat si prezentabila. El va refuza de fiecare data cantitatea in favoarea calitatii si numai el ar putea fi impresionat de felurile acelea de mancare fanteziste servite in portii minuscule pe farfurii largi, unde din loc in loc mai apare cate o crenguta de cimbru, o frunza de menta sau cateva picaturi de sos. Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 si vitamina F. Trebuie sa evite alimente ca oua, nuci, branza  grasa. Sunt benefice prunele uscate, stafidele si caisele uscate, maslinele.

Racul are o perspectiva complexa asupra mancarii. El poate savura atat mancaruri exotice, venite din zone departate, cat si mancaruri de baza, simple, pe care i le poti gati usor in cateva minute. Fiind semn de Apa, el este atras de fructele de mare, de preparatele din peste si nu va refuza niciodata o saramura sau, la celalalt pol, mai excentric, o portie de caracatita in stil spaniol. Reprezentantii acestei zodii iau in greutate pe masura ce inainteaza in varsta. Pepenii rosii sunt foarte indicati, la fel legumele si fructele de mare. Trebuie sa fie cumpatati in privinta alcoolului, chiar si a berii. E mai bine sa bea vermut, in cantitati mici. Racului ii mai plac homarii, racii, nucile de cocos, papaya, varza, castravetii, dovleacul, cartofii, guliile, coaja de lamaie, scortisoara, hreanul, mustarul, vanilia. Dar sa evite zaharul si sarea, condimentele tari.

Leul iubeste mancarea buna dar, in acelasi timp, aceasta trebuie sa fie si in cantitati suficiente pentru a-i astampara pofta fantastica. El apreciaza mancarea haute-cuisine, cu toate infloriturile de rigoare, dar numai daca aceasta vine in portii generoase, pe care le va infuleca uneori cu furie, asa cum ii sta bine celui care este considerat regele animalelor. Nativii din Leu sunt caracterizati prin rafinament si lucruri sofisticate atunci cand vine vorba de gastronomie. Prefera bauturile scumpeconiacurile fineicrele negre etc. Fiind un semn de foc, ard foarte repede caloriile, deci mai putine sanse sa se ingrase. Leii sunt pretentiosi si cand vine vorba de asezarea mesei.

Fecioarei ii vine foarte greu sa incerce mancaruri noi. Semn de Pamant conservator, ea se va multumi mereu cu felurile de mancare pe care i le gatea mama in copilarie, indiferent ca este vorba despre ghiveci de legume, pilaf de orez sau, pentru ceva dulce, clasicele gogosi. Daca vei reusi sa convingi la un moment dat Fecioara sa accepte un fel de mancare pe care nu l-a mai incercat, aceasta o va face doar pentru ca te iubeste foarte mult.

Balanta este genul de om care poate refuza carnea din alimentatie, pentru a deveni la un moment dat vegetariana convinsa. Daca nu va ajunge sa ia aceasta decizie drastica, ea va pastra mereu o anumita preferinta pentru mancarurile echilibrate. O poti multumi usor daca ii vei pune pe farfurie, langa o bucatica de carne slaba, si cateva legume fierte. Mai mult, ar fi bine sa nu uiti de salata. Tind sa bea prea mult. Balantele ar trebui sa bea vin asezonat, in limite rezonabile. In dieta, trebuie sa renunte de tot la carne si la bauturi acidulate, dar sa consume multe mere, avocado, banane, cirese, pere, capsune, mure, curmale, mazare, spanac, rosii, tarhon, cimbru, anason, marar, trifoi.

Scorpionul iubeste, pur si simplu, mancarea, si nu din lacomie, cantitativ, ci mai degraba ca un rafinat consumator al unor experiente culinare deosebite. El poate aprecia o reteta secreta pastrata in familie de zeci de ani, dar si un anume fel de mancare aparut de curand in meniurile restaurantelor de lux. Daca vrei sa-l multumesti in acest sens, nu o vei face in niciun caz comandand pizza. Trebuie sa bea alcool in cantitati moderate, singurele recomandate fiind vinul spumant si vinul tamaios. Branza la gratar, crustaceele, grapefruitul, pepenele rosu sunt recomandate aceste zodii. De asemenea, morcovi, ceapa, hamei, dovleac, ridichi, piper, ceapa rosie, busuioc, coriandru.

Sagetatorul mananca, de obicei, in graba, de parca s-ar astepta in fiecare moment ca mancarea sa dispara din fata lui. Chiar daca poate incerca aproape orice fel culinar, fara a face prea multe mofturi, el are o anumita viziune despre mancare, si anume ca aceasta… se mananca. Nu prea intelege cum e sa savurezi mancarea, daca ea trebuie sa produca energie pentru a supravietui. Sagetatorul mananca… mult. In ciuda faptului ca e semn de foc, are predispozitie spre ingrasare. Acesta e motivul pentru care din meniul lor de zi cu zi nu trebuie sa lipseasca salatele de cruditati si fructele mai acrisoare. Condimentele preferate sunt telina si scortisoara .


Capricornul
 nu-si bate prea mult capul cu ce mananca. El poate fi adeptul mancarii fast-food sau, daca este mai atent la sanatatea sa, poate aprecia si mancarurile de legume. Ca desert, e omul care apreciaza fructele si un mar sanatos il poate multumi pe deplin. Daca vrei sa-i faci pe plac Capricornului, pune-i langa mancarea simpla pe care o doreste si o sticluta de ketchup sau un borcanel de mustar.

Varsatorul stie sa guste micile subtilitati gastronomice pe care i le poti oferi. Pe langa feluri de mancare exotice, pe care i le vei servici in portii mici, invata sa stapanesti in bucatarie o serie de trucuri care vor face mancarea mai interesanta pentru nativii acestei zodii – cateva picaturi de sos, o crenguta de busuioc sau un pahar cu vin bine ales. Conversatia de calitate il va face, de asemenea, sa aprecieze intreaga experienta. Varsatorul evita mancarurile grele. Simte nevoia alimentelor bogate in fosfor si carbohidrati (peste, cartofi, ciocolata). Cel mai indicat aliment pentru Varsatori il constituie fructele de toate felurile: fructele exotice (kiwi, mango), fructele uscate (caise, curmale, prune sau mere) ii ajuta sa-si recupereze energia psihica. In aromoterapie, esentele florilor de pomi fructiferi si parfumul orhideelor au efecte benefice. Plantele aromatice si condimentele recomandate sunt ardeiul iute, piperul alb sau negru sau curry.

Pentru Pesti, experienta culinara este incarcata de emotii. Ei sunt, probabil, cei mai predispusi sa asocieze mancarea cu anumite stari sufletesti, de la portia mare de inghetata consumata atunci cand sunt depresivi, pana la specialitatile tailandeze savurate cu zambetul pe buze, atunci cand au intr-adevar chef de viata. Alimentele bune pentru Pesti sunt: pestele, smochinele, mango, anghinare, varza, varza de Bruxelles, tarhon, cimbru, ghimbir, usturoi, piper, coaja de lamaie. Pestii ar trebui sa evite sarea si sa reduca la minimum cafeaua si alcoolul.