Ouăle de țară au, într-adevăr, alt gust și culoare în comparație cu ouăle produse în sistem industrial. Aceste diferențe se datorează mai multor factori, deși motivul principal este modul de viață de care se bucură păsările de țară – mai exact, creștere în aer liber și alimentație naturală fără antibiotice și suplimente alimentare.

Vrei să consumi ouă de țară și să te informezi privind creșterea puilor de țară? Continuă să citești!

Dietă variată și naturală

Găinile crescute în curte au acces la o alimentație mult mai diversificată. Acestea consumă iarbă, insecte, viermi și alte organisme mici găsite în sol. Totodată, păsările au acces la o varietate de cereale și semințe și pot ciuguli diverse plante și frunze din curte.

Această dietă naturală și, în același timp, bogată în nutrienți influențează pozitiv compoziția nutritivă a ouălor de țară, oferindu-le un gust mai complex și o culoare mai intensă a gălbenușului.

Pigmenți naturali

Culoarea mai pronunțată a gălbenușului ouălor de curte se datorează prezenței crescute de carotenoizi în dieta găinilor, dar și consumului de iarbă verde și de alte plante bogate în pigmenți naturali.

Acești pigmenți oferă savuroaselor ouă de țară o culoare mai intensă, contribuind în același timp și la valoarea lor nutritivă crescută.

Condiții de viață

Găinile crescute în curte beneficiază de posibilitatea de a face activitate fizică, de acces la aer proaspăt în permanență, de expunere la lumina soarelui, dar și de un nivel mai mic de stres. Aceste condiții influențează pozitiv sănătatea găinilor și, implicit, calitatea ouălor pe care acestea le produc.

Prospețimea

Ouăle de curte ajung de obicei mai repede la consumator – cu alte cuvinte, sunt mult mai proaspete atunci când le consumi. Ouăle de țară sunt colectate și consumate în termen scurt și sunt rareori supuse proceselor industriale de depozitare îndelungată.

Astfel, prospețimea contribuie semnificativ la savoarea distinctă a acestor ouă de țară.

Absența aditivilor

Ouăle de curte sunt, în general, lipsite de hormoni de creștere, antibiotice și coloranți artificiali care sunt de obicei adăugați în hrana găinilor crescute în mod industrial. Astfel, gustul natural și culoarea autentică a ouălor devin caracteristici predominante în cazul ouălor de țară, care pot fi ușor identificate comparativ cu ouăle provenite de la păsări crescute în sistem industrial.

Gustul deosebit și culoarea mai pronunțată a ouălor de țară sunt rezultatul direct al condițiilor naturale de creștere a găinilor, al dietei lor variate, precum și al procesului de producție la scară mică. Aceste condiții se regăsesc și la ferma Ograda Verde, unde păsările sunt crecute în aer liber, în mediu nepoluat, și hrănite 100% cu cereale.

Ferma Ograda Verde oferă transport național, pentru ca oricine să se poată bucura fie de ouă de țară savuroase, fie de carne de pasăre naturală – toate produsele fără aditivi și hormoni de creștere, puii fiind sacrificați după maturizare completă (după minim 90 de zile).

Alimentația sănătoasă și lipsită de aditivi devine din ce în ce mai importantă în ziua de astăzi! Acum e momentul oportun pentru a adopta un mod de viață mai sănătos prin a introduce ouă de țară savuroase în dieta ta!