Ieri, 29.01.2024, reprezentanții FPTR au avut o întâlnire constructivă cu domnul Stefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Scopul acestei întâlniri a fost discutarea măsurilor necesare pentru soluționarea blocajului cu care se confruntă turismul, un domeniu prioritar pentru economia națională.

Discuțiile s-au desfășurat pe o durată de peste 2 ore și au fost caracterizate de consistență și transparență. Echipa FPTR a prezentat o notă de fundamentare detaliată, abordând problemele semnificative care necesită rezolvare.

Domnul Ministru a solicitat clarificări și explicații suplimentare pentru fiecare punct abordat în discuție și a apreciat că majoritatea propunerilor pot fi implementate fără a implica eforturi financiare semnificative, depinzând doar de voința conducerii ministerului, Guvernului și, eventual, a Coaliției de Guvernare.
De asemenea, s-au analizat în detaliu propunerile de la punctele 13 și 14 din nota de fundamentare a FPTR, care, cu un impact nesemnificativ asupra bugetului consolidat al țării, ar putea susține supraviețuirea a 7-8.000 de operatori din domeniul turismului, în cazul în care vor fi aprobate. Domnul Ministru a prezentat și date statistice primite de la Ministerul Finanțelor.
Reprezentanții FPTR au solicitat Ministrului să depună un efort sporit atât în cadrul Guvernului, cât și în Coaliția de Guvernare, pentru soluționarea celor două propuneri considerate esențiale pentru relansarea turismului în România și sprijinirea antreprenorilor din acest domeniu.
Această întâlnire subliniază importanța colaborării și dialogului între sectorul privat și autoritatea publică centrală în turism pentru dezvoltarea durabilă a industriei turismului din România.

Sursa: https://turism.info.ro/ieri-29-01-2024-reprezentantii-fptr-au-avut-o-intalnire-constructiva-cu-domnul-stefan-radu-oprea-ministrul-economiei/