Nu este un secret faptul că alimentația are un efect semnificativ asupra sănătății întregului organism. Este firesc deci să-ți dorești ca dieta ta să includă produse cât mai naturale și cu multiple beneficii pentru sănătate. Astfel de produse sunt și sucurile bio. Mai jos vei descoperi câteva motive pentru a le alege în defavoarea celor convenționale, dacă nu ai făcut-o deja.

1. Sunt obținute din fructe și legume organice

Sucurile bio sunt obținute din fructe și legume organice. Cultivarea organică a acestor produse implică evitarea utilizării pesticidelor sau îngrășămintelor chimice, fapt care duce la obținerea unor fructe și legume mai sigure din punct de vedere al conținutului de reziduuri chimice.[1]

Dincolo de faptul că alegând sucurile bio vei consuma produse obținute din fructe și legume crescute fără utilizarea pesticidelor sau altor substanțe chimice, vei susține și practicile agricole durabile. Pe Obio.ro găsești sucuri bio pe care le poți încerca oricând dorești! 

2. Nu conțin aditivi, conservanți sau aditivi

Unul dintre cele mai importante avantaje ale sucurilor bio este faptul că nu conțin aditivi, conservanți sau alte substanțe chimice artificiale.

Spre deosebire de sucurile de fructe și legume convenționale, care pot conține o varietate de aditivi sintetici pentru a îmbunătăți gustul, culoarea sau durata de conservare, sucurile bio sunt lipsite de astfel de ingrediente. Acestea sunt realizate numai din fructe și legume organice, fără a adăuga substanțe chimice artificiale, promovând astfel un stil de viață sănătos.[1]

3. Sunt o sursă bună de nutrienți

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale sucurilor bio este faptul că acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră. De asemenea, sucurile bio sunt o sursă importantă de antioxidanți naturali, care ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot cauza daune celulelor și pot contribui la îmbătrânire și la apariția diverselor boli.[1]

De exemplu, sucul de vișine pur bio, 1000 ml, Biona, conține minerale precum potasiul, magneziul și fierul, vitamina A și o mulțime de alți nutrienți care îi conferă beneficii importante pentru sănătate. Îmbunătățirea calității somnului, ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni, susținerea sănătății creierului și a sistemului imunitar sunt doar câteva dintre acestea.[2]

În plus, trebuie menționat că procesul de producție al sucurilor bio este unul care favorizează păstrarea nutrienților. De obicei, se folosește presarea la rece a fructelor și legumelor, ceea ce ajută la păstrarea gustului natural și a valorii nutritive.

4. Au un gust natural, proaspăt

Gustul natural și proaspăt al sucurilor bio este unul dintre principalele aspecte care atrag consumatorii spre aceste produse. Gustul autentic este dat de faptul că aceste sucuri sunt obținute direct din fructe și legume organice, fără a folosi aditivi sau arome artificiale. Aceasta înseamnă că, atunci când bei un suc bio, simți adevăratul gust al fructului sau al legumei din care a fost făcut, fără vreun adaos chimic care să îl altereze.

Acest lucru este valabil pentru toate produsele bio, fie că vorbim despre un suc de mere, de morcovi ori de portocale sau de o băutură mai deosebită, cum este kombucha cu trandafiri bio, 330 ml, Vita Organic. Încearcă-le cel puțin o dată și cu siguranță vei simți și gusta diferența dintre un suc bio și unul convențional.

Sucurile bio reprezintă o alternativă populară în rândul celor preocupați de alimentația lor. Avantajele consumului unor astfel de sucuri sunt numeroase și privesc, după cum am văzut mai sus, atât gustul, cât și beneficiile lor pentru sănătate, care nu sunt deloc puține. Tu ce fel de sucuri vei alege pentru a introduce în dieta ta?

Bibliografie:

  1. „Are Organic Foods Worth the Price?”, Mayo Clinic, 2022, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/organic-food/art-20043880. Accessed 23 Jan. 2024.
  2. Petre, Alina. „10 Health Benefits of Tart Cherry Juice”, Healthline, 10 June 2017, www.healthline.com/nutrition/10-tart-cherry-juice-benefits. Accessed 23 Jan. 2024.